Uutuuskirja: Kimi Räikkönen myöhästyi humalassa armeijasta ja lähti sitten karkuun – ”Vääpeli huusi naama punaisena”

Kimi Räikkönen juopotteli ja myöhästyi armeija-aikanaan kasarmilta. Hän ratkaisi tilanteen lähtemällä karkuun.

Kimi Räikkönen armeijassa syksyllä 2000.

16.8.2018 10:48

On tiedetty, että Kimi Räikkönen on sotilasarvoltaan alikersantti ja kävi armeijansa Lahdessa Urheilukoulussa.

Räikkösen unenlahjat ovat olleet monesti esillä julkisuudessa, joten sekin tiedettiin, että aikaiset aamuherätykset tuottivat armeija-aikana tuskaa nuorelle espoolaiselle.

Verkossa on myös pitkään kiertänyt video, jossa näytetään Räikkösen armeija-aikoja.

Kari Hotakaisen kirjoittamassa uutuuskirjassa Tuntematon Kimi Räikkönen (Siltala) puolestaan kerrotaan tarina, joka esitellään Puolustusvoimien Urheilukoulun siihenastisena epävirallisena poistumiskielto-ennätyksenä.

Räikkönen selostaa kirjassa seikkaperäisesti, kuinka myöhästyi ja palasi kasarmille umpihumalassa.

Kimi Räikkönen muistelee kirjassaan armeija-aikojaan.

Aidan ali varuskunnan alueelle palannut ja matkallaan vainukoiria karkuun juossut nuori autourheilija jäi kiinni. Aamulla Räikkönen muisti, että hänellä oli kahden viikon päästä kilpailu Englannissa.

– Ajattelin, että paras lähteä heti aamusta livohkaan, koska saan joka tapauksessa poistumiskieltoa enkä pääse kisoihin, Räikkönen kertaa kirjassa.

Yllä olevalla videolla Kimi Räikkösen ja Kari Hotakaisen haastattelu. Toimittaja: Tommi Koivunen, kuvaus: Seppo Kärki.

Räikkönen käveli läheiselle huoltoasemalle, tilasi taksin ja palasi serkuilleen Rapaloille, joiden luota oli saapunutkin. Puhelimet alkoivat piristä.

– Ne kävi kuumana, koska kännäämisen ja myöhästymisen jälkeen vielä lähdin karkuun. Autourheilun Kansallisesta Keskusliitosta eli AKK:sta oli soitettu mun serkulle, mutta me vaan maattiin rannalla ja juotiin kaljaa.

Räikkönen suostui palaamaan kasarmille tehtyään kapteenin kanssa sopimuksen siitä, että pääsisi tuleviin kisoihinsa Englannissa. Kasarmille palatessaan Räikkönen oli yhä ”vähän maistissa”, joten tapahtunutta käytiin läpi vasta seuraavana päivänä.

– Vääpeli huusi naama punaisena ja kysyi, että millä helvetillä olin päässyt niitä koiria karkuun. Vastasin, että sitähän te meille täällä just opetatte, mehän ollaan tiedustelijoita. Sain muistaakseni jotain 20 päivää poistumiskieltoa, Räikkönen muistelee kirjassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?