Uutuuskirja paljastaa yksityiskohdat Kimi Räikkösen Matti-isän kuolemasta – ”Ei ikinä saisi jäädä riita selvittämättä”

Kimi Räikkönen avautuu tuoreessa kirjassa isänsä poismenosta.

Matti ja Kimi Räikkönen vuonna 2002 Australian F1-varikolla.

16.8.2018 10:00

Oli jouluaatonaatto 2010, kun julkisuuteen tuli tieto suru-uutisesta: autourheilutähti Kimi Räikkösen isä Matti oli kuollut vain 56-vuotiaana.

Räikkösten perhe toivoi tuolloin yleisöltä ja medialta sururauhaa, eikä ymmärrettävästi halunnut julkisuudessa ruotia rakastetun perheenjäsenen poismenoa.

Nyt, vajaa kahdeksan vuotta myöhemmin, Kimi Räikkönen ja hänen äitinsä Paula Räikkönen kertovat Matin poismenosta avoimesti Kari Hotakaisen kirjoittamassa Tuntematon Kimi Räikkönen -kirjassa (Siltala).

Matti, Kimi, Rami ja Paula Räikkönen vuonna 2001.

Matti ei ollut joulun alla halunnut lähteä Kimin ja tämän silloisen vaimon Jenni Dahlman-Räikkösen luokse kylään, sillä hän oli riidellyt poikansa kanssa. Paula meni, palasi kotiin, meni nukkumaan ja heräsi aamulla siihen, että Matti oli kaatunut takaraivolleen lattialle.

Isä-Räikkönen kiidätettiin sairaalaan, mutta mitään ei ollut tehtävissä. Aivoverenvuoto oli liian paha.

”Masan” poismeno otti erityisen koville kahdesta syystä. Ensinnäkin Kimi oli riidellyt isänsä kanssa ja toiseksi kuolema tuli täysin yllättäen: niin, ettei siihen osannut yhtään varautua.

– Ei ikinä saisi jäädä riita selvittämättä ennen kuolemaa. Ja niin siinä just kävi. Niin kuin monissa elokuvissa. Sen riidan takia se oli paskamainen homma, Kimi Räikkönen sanoo kirjassaan.

– Lähinnä mua vitutti, että se dokasi aika paljon. Mua vitutti, ettei se voinut lopettaa sitä. Ja se riita syntyi, kun se oli jonkun frendinsä kanssa ampunut savikiekkoja, juonut ja ammuskellut. Mulla meni hermot siihen. Mä kävin hakemassa kaikki aseet pois, ja se suuttui siitä.

Kimi ja Paula Räikkönen myös kertovat kirjassa, että Matin luonne oli muuttunut vuoden 2008 mönkijäonnettomuuden jälkeen. Hän oli vaimonsa mukaan muuttunut emotionaalisesti ja tullut äkäisemmäksi.

– Ei se satasella enää ollut kunnossa sen jälkeen. Siitä jäi jotain, Kimi Räikkönen harmittelee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?