Formula 1

Ferrarin entinen tallipäällikkö Jean Todt kertoo vierailuistaan Michael Schumacherin luona – ”Tunnen itseni etuoikeutetuksi”

Julkaistu:

F1
Michael Schumacherin nykykunto on edelleen mysteeri.
Michael Schumacher loukkaantui vakavasti lasketteluonnettomuudessa vuoden 2013 joulukuussa.

Onnettomuudessa hän osui kiveen ja kaatuessaan löi päänsä toiseen kiveen. Schumacher sai useita vakavia aivoverenvuotoja sekä vammoja selkärankaansa, ja hän vaipui koomaan.

Saksalaista alettiin herätellä koomasta tammikuun lopulla vuonna 2014, ja saman vuoden huhtikuussa hän alkoi osoittaa tietoisuuden merkkejä. Schumacher siirrettiin kotihoitoon Sveitsiin syyskuussa 2014.

Schumacherin perhe päästää moninkertaisen maailmanmestarin luokse vierailemaan vain harvoja valittuja. Edes Schumacherin tallikaverina toiminut Rubens Barrichello ei ole päässyt vierailemaan entisen F1-tähden luona.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Yksi Schumacherin säännöllisistä vierailijoista on Ferrarin entinen tallipäällikkö Jean Todt.

– Hän on perheensä ympäröimänä. Minä tunnen itseni etuoikeutetuksi, kun pääsen usein hänen luokseen. Hänen terveytensä on kuitenkin yksityisasia ja uskon, että tässä tilanteessa on parasta antaa Michaelin elää elämäänsä rauhassa, Todt, 72, sanoi argentiinalaisen La Nacion -lehden haastattelussa.

Onko hänen tilansa parantunut?

– Sanon uudestaan: tällä hetkellä meidän pitää jättää Michael rauhaan, Todt vastasi.

Kaksikolla pitkä yhteinen historia

Schumacher ja Todt työskentelivät yhdessä Ferrarilla yhteensä kymmenen vuotta. Todt palkkasi Schumacherin Ferrarin kuskiksi vuonna 1996.

Schumacher ajoi Ferrarilla maailmanmestariksi viisi kertaa peräkkäin 2000–2004. Todt toimi tuolloin italialaistallin tallipäällikkönä.


Schumacher voitti urallaan yhteensä seitsemän kertaa maailmanmestaruuden. Hän ilmoitti lopettavansa kilpa-ajon vuonna 2006. Vain kolme päivää Schumacherin lopettamisilmoituksen jälkeen, Todt siirtyi tallipäällikön pallilta Ferrarin neuvonantajaksi.

Schumacher palasi vielä formula ykkösiin Mercedeksen talliin vuonna 2010. Hän lopetti F1-uransa lopullisesti syksyllä 2012.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt