Formula 1

Fernando Alonsoa ei haluta F1-sarjan huipputiimiin – tallipäälliköltä tyly lausunto

Julkaistu:

F1
Kokenutta Fernando Alonsoa tuskin nähdään Red Bullin ratissa ensi kaudella.
Australialaisen Daniel Ricciardon yllätyspäätös siirtyä ensi kaudeksi Renault’lle avasi F1-kuskimarkkinat mielenkiintoisella tavalla. Avoinna on nyt yksi kuljettajan paikka sarjan kärkitalleihin kuuluvan Red Bullin ratin takana hollantilaisen Max Verstappenin aisaparina.

Red Bullilla on spekulaatioiden mukaan muutamia vaihtoehtoja Ricciardon korvaajaksi. Yksi tässä yhteydessä esiin noussut nimi on 37-vuotias Fernando Alonso, joka on tuskaillut viime kaudet heikosta suorituskyvystä kärsineen McLarenin puikoissa.

Kaksinkertainen maailmanmestari on kärkkynyt ajopaikkaa vahvemmasta tallista aina tilaisuuden tullen, ja todennäköisesti Alonso olisi kiinnostunut myös Red Bullilla ajamisesta, mikäli hän jatkaa F1-uraansa vielä tämän kauden jälkeen.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner ampui kuitenkin Alonson Red Bull -huhut alas nopeasti. Hän ei säästellyt sanojaan perustellessaan, miksi kokenut espanjalainen ei ole vaihtoehto Ricciardon korvaajaksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Mihin hän meneekin, hänellä on tapana aiheuttaa kaaosta ympärilleen, Horner sanoi Autosportin mukaan.

– Kunnioitan Fernandoa kovasti. Hän on fantastinen kuljettaja, mutta en oikein näe häntä Red Bullilla.

Horner sanoi, että talli hankkii riveihinsä mieluummin nuoria, uransa alkupäässä olevia kuljettajia. Tämän lausunnon perusteella voisi ajatella, että Red Bullin kuljettajaohjelmaan kuuluvat Carlos Sainz, 23, ja Pierre Gasly, 22, ovat erittäin vahvoilla.

Renault’lla lainalla ajavan Sainzin kohdalla polttava kysymys kuuluu, tuleeko hän toimeen tähtikuljettaja Verstappenin kanssa. Kaksikon välit tulehtuivat heidän ajaessaan tallikavereina Toro Rossolla.

– Sekä Sainz että Gasly ovat nopeita kuljettajia. Heillä on sopimus kesän loppuun asti. Mietimme, mikä on paras vaihtoehto tallillemme, Horner kommentoi mystisesti.

Formulat ovat tällä hetkellä kesätauolla. Seuraava kilpailu ajetaan 26. elokuuta Belgiassa.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt