Formula 1:n konkurssitalli pelastumassa – uuden omistajayhtiön pomona häärii Williams-kuskin isä

Lance Strollin Lawrence-isästä tulee Force Indian pomo.

Force India saa uudet omistajat. Esteban Ocon on tallin toinen kisakuskeista.

7.8.2018 23:42

Intialaistalli Force Indian vaikeudet alkavat helpottua. Talli on ollut yli viikon selvitystilassa, mutta nyt asiaan on tulossa muutos.

Tallista jätettiin konkurssihakemus Unkarin GP:n alla. Yksi hakemuksen jättäjistä oli tallin kuski Sergio Perez. Hakemuksen jälkeen tallille on etsitty uutta omistajaa.

Autosport-lehti uutisoi tiistaina, että uusi omistaja on löydetty. Force Indian selvitysyhtiö hyväksyi tiistaina Williamsilla ajavan Lance Strollin isän Lawrence Strollin ostotarjouksen. Stroll johtaa kuudesta eri sijoittajasta koostuvaa konsortiota, joka ostaa intialaistallin.

Sijoittajina toimivat kanadalainen Andre Desmarais, televiestinnän sijoittaja John McCaw Jr, muotiliiketoiminnan johtaja John Idol, Jonathan Dudman Monaco and Management -yhtiöstä, finanssialan asiantuntija Michael De Picciotto sekä Hong Kongista kotoisin oleva Strollin liikekumppani Silas Chou.

Lawrence Stroll on ostamassa kumppaniensa kanssa Force Indian tallin.

Ostotarjouksen hyväksymisen myötä tallin velat maksetaan pois ja jokainen työpaikka säilyy. Tallissa työskentelee yhteensä 405 ihmistä.

– Tämä järjestely varmistaa Force Indian tulevaisuuden formula ykkösissä ja talli voi kilpailla jatkossa täydellä potentiaalillaan, kommentoi Force Indian operatiivinen johtaja Otmar Szafnauer.

– Olen innoissani, että meillä on täysi tuki konsortiolta, joka uskoo meihin ja näkee Force Indian kannattavana bisneksenä, hän jatkoi.

Seuraavaksi selvitysyhtiö tarkastelee oston yksityiskohtia. Se viimeistelee ostotarjouksen ja hyväksyy moottorisopimuksen siirtämisen uuden yhtiön nimiin. Force India on Mercedeksen moottoriasiakas.

Force Indian entinen omistaja oli intialaispohatta Vijay Mallya.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?