Formula 1

Sebastian Vettelin harvinainen virhe jäi vähälle huomiolle F1-kisan jälkeen – ”Tätä ei tapahdu kovin usein”

Julkaistu:

Formula 1
Voitossa kiinni ollut saksalainen ajoi kärkipaikalta seinään Hockenheimin sunnuntain kilpailussa. Virheellä oli iso vaikutus myös MM-taistoon.
Sunnuntain F1-kisan jälkeen suurin huomio keskittyi kilpailun voittaneen Lewis Hamiltonin sääntörikkomukseen ja sitä seuranneeseen tutkintaan.

Saksan GP:n dramatiikan alkusysäys oli kuitenkin Sebastian Vettelin ulosajo kilpailun 52. kierroksella. Tallimääräyksellä Kimi Räikkösen ohi nostettu Vettel ajoi sadekuurojen sekoittamassa kisassa turvallisessa johdossa, kunnes tunaroi mahdollisuutensa nololla tavalla.

Nelinkertainen maailmanmestari ja MM-sarjaa vielä eilen johtanut Vettel teki pienen ajovirheen kotiratansa Sachs-mutkaan tultaessa ja liukui päin rengasvallia vaarattomalta näyttäneessä tilanteessa.

Tilanteen näet tästä linkistä (Twitter).

Ulosajon jälkeen turva-auto tuli radalle, ja Vettelin epäonneksi hänen kanssaan MM-taistelua käyvä Hamilton nousi sattumien kaupalla johtoon.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vettel kävi kuumana välittömästi rengasvalliin osuttuaan. Hän takoi rattia kaksi käsin ja kiroili sekä englanniksi että saksaksi.

– Anteeksi, kaverit, Vettel sai lopulta sanottua murtuneella äänellä tiimiradioon.


Vielä ennen kolariaan Vettel oli kasvattamassa MM-sarjan johtonsa jopa 21 pisteeseen. Kömmähdyksensä vuoksi saksalainen on kuitenkin nyt 17 pistettä Hamiltonia perässä.

– Se ei todellakaan ollut mikään dramaattinen virhe. Tämä tuntuisi paremmalta, jos se olisi ollut, koska silloin olisin tehnyt jotakin todella väärin, Vettel sanoi kilpailun jälkeen Autosportille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Olen tehnyt isompiakin virheitä, mutta tämä oli todennäköisesti yksi kalleimmista.

Vettelin vanha kilpaveli, nykyään tv-asiantuntijana toimiva Nico Rosberg päivitteli maanmiehensä tunarointia Sky Sportsilla.

– Olosuhteet olivat totta kai haastavat, mutta hänellä oli silti reilusti eroa taakseen. Hän olisi vallan hyvin voinut ottaa rauhassa ja ajaa vähän hiljempaa.

– Vettel ajoi reilussa johdossa omaa kilpailuaan, mutta sotki sen totaalisesti, mikä on uskomatonta hänelle. Tätä ei tapahdu kovin usein, Rosberg sanoi.

Kuljettajien MM-pisteet 11/21 kilpailun jälkeen:

1. Lewis Hamilton, Mercedes 188 pistettä
2. Sebastian Vettel, Ferrari 171
3. Kimi Räikkönen, Ferrari 131
4. Valtteri Bottas, Mercedes 122
5. Daniel Ricciardo, Red Bull 106
6. Max Verstappen, Red Bull 105

Viimeinen kisa ennen kesätaukoa ajetaan ensi viikonloppuna Unkarissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt