Formula 1

F1-asiantuntijalta tylyä tekstiä Räikkösestä: ”Ferrarin on oltava huolissaan Kimistä”

Julkaistu:

formula 1
Kimi Räikkösen vaisu kisa Montrealissa herättää kritiikkiä.
Sky Sportsin F1-asiantuntija Martin Brundle kritisoi kolumnissaan voimakkaasti Ferrarin Kimi Räikköstä.

Brundlen mielestä Räikkösen kuudes sija Kanadan GP:ssä oli tuorein merkki siitä, että 38-vuotiaan suomalaisen on aika jättää laji taakseen kauden päätteeksi.

– Ferrarin on oltava huolissaan Kimistä. Tiedän, että hän on yksi suosituimmista kuljettajista, mutta hän teki jälleen virheen aika-ajoissa ja hävisi tallikaverilleen (kisassa) lähes 30 sekuntia. Mitä he aikovat tehdä? Mielestäni Kimi on tullut tiensä päähän, Brundle kirjoittaa.

Brundle, 59, ajoi omalla F1-urallaan 158 osakilpailua, muttei voittanut kertaakaan. Hän on toiminut tämän jälkeen pitkään asiantuntijana.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kimi väläyttää välillä yhä todellista nopeutta, mutta hän ei pysty tasaisesti tarjoamaan kovaa kisavauhtia enää. Eikä hän ole riittävän tehokas apumies Sebastian Vettelille valmistajien maailmanmestaruustaistelussakaan. Valmistajien titteli on todella tärkeä Ferrarille – he eivät listaa voittovuosia turhaan siviiliautojensa kojelaudoissa.

Brundlen mielestä loogisin seuraajaehdokas on Charles Leclerc. Hän on osoittanut hyvää vauhtia Sauberilla, ja britti vertaa hänen ylivoimaansa tallikaveriinsa siihen, miten mm. Ayrton Senna, Michael Schumacher ja Fernando Alonso dominoivat aikoinaan pienissä talleissa. Nopeus ei välttämättä näy helposti tulosluettelossa vaatimattoman auton takia, mutta tallin sisäinen vertailu paljastaa taidot.

– Jos Ferrari haluaa voittaa valmistajien tittelin, Vettelin rinnalla pitää olla tallin oma ricciardo tai leclerc. Leclerc näyttää minusta täysiveriseltä huippukuskilta. Ferrari ei halua jäädä ulos tästä leikistä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt