Kimi Räikköstä ahdistelusta syyttänyt nainen julisti sodan kuskia vastaan: ”Mikään summa ei korvaa mitä hän teki minulle” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kimi Räikköstä ahdistelusta syyttänyt nainen julisti sodan kuskia vastaan: ”Mikään summa ei korvaa mitä hän teki minulle”

Kuvituskuva
Julkaistu: 1.6.2018 13:04

Kimi Räikköstä ahdistelusta syyttänyt nainen astui median eteen Kanadassa.

Kimi Räikköstä ahdistelusta syyttävä kanadalaisnainen on astunut median eteen Montrealissa.

Juristinsa toimistolla pitämässään tiedotustilaisuudessa Cassandra Talula Dias-Greizis puhui ensimmäistä kertaa tällä viikolla julkisuuteen tulleista tapahtumista.

Dias-Greizis kirjoitti vuonna 2016 blogissaan F1-kuskin ahdistelleen häntä yökerhossa Montrealin F1-kisan jälkeisenä yönä.

Dias-Greizis ei tuolloin nimennyt kuljettajaa, mutta tällä viikolla vahvistui, että hänen syytösten kohde on juuri Kimi Räikkönen.

Räikkönen on tehnyt asiasta rikosilmoituksen, jossa kerrotaan Dias-Greizisin yrittäneen kiristää häneltä rahaa. Kanadalaisen Le Presse -sanomalehden mukaan kyseessä on seitsennumeroinen summa.

Median edessä puhunut Dias-Greizis ei myönnä eikä kiistä vaatineensa Räikköseltä rahaa.

– Hän otti jotain mikä kuuluu minulle. Ei ole väliä olenko pyytänyt miljoonan vai kaksi miljardia dollaria. Mikään summa ei korvaa sitä mitä hän teki minulle, Dias-Greizis kertoi.

– Hänellä on tukenaan fanit ja miljardiluokan bisnes. Hänellä on takanaan Ferrari ja juristiarmeija. Jos Kimi, media ja hänen juristinsa haluavat ryhtyä sotaan totuutta vastaan, olen valmis siihen.

Hän vahvisti, että väitetty ahdistelu on tapahtunut vuoden 2015 kisan jälkeen. Aiemmin hänen juristinsa kertoi episodin tapahtuneen vuoden 2016 kilpailun jälkeen.

Muuten nainen kieltäytyi puhumasta yksityiskohdista. Hän ei tehnyt asiasta ilmoitusta poliisille, mutta on juristiensa välityksellä ollut yhteydessä Räikköseen.

– Tiesin, että jos tekisin ilmoituksen poliisille, koko maailma olisi saanut heti tietää. Yritin hoitaa tämän yksityisesti, kasvotusten, hän sanoi.

Yökerhossa tarjoilijana työskennellyt Dias-Greizis sanoo Räikkösen kosketelleen häntä rinnasta, kun kuskin seurue oli ollut maksamassa laskuaan. Räikkösen seurueessa ollut mies oli lisäksi työntänyt kätensä hänen haarojensa väliin.

– Ruumiini ei ole myynnissä. En ole koskaan suostunut mihinkään hänen kanssaan.

Räikkösen asianhoitaja Sami Visa on aiemmin vahvistanut IS:lle kuljettajan tehneen rikosilmoituksen, mutta ei ole suostunut kommentoimaan asiaa muuten.

Suomalaiskuskin asiaa Kanadassa hoitavat juristit ovat vahvistaneet Journal de Montreal -lehdelle, että kuljettajalta on vaadittu rahaa.

Tuoreimmat osastosta