Kimi Räikköstä ahdistelusta syyttävän naisen asianajaja puolustaa: ”Tarkoitus ei ollut rahastaa tällä tilanteella”

Julkaistu:

Formula 1
Ahdisteluväitteitä Kimi Räikkösestä esittäneen naisen tarkoitus ei ole rahastaa F1-tähteä, sanoo naisen asianajaja Ilta-Sanomille.
Ahdisteluväitteitä esittäneelle naiselle ja Kimi Räikköselle yritettiin aiemmin järjestää tapaamista väitettyjen tapahtumien selvittämiseksi. Näin kertoo Ilta-Sanomille naisen asianajaja Jamie Benizri.

Räikkönen joutui hiljattain kohun pyörteisiin, kun tarjoilijana työskennellyt nainen väitti suomalaistähden ahdistelleen häntä Kanadan GP:n jälkeen montrealilaisravintolassa.

Lisäksi kanadalaismedia on raportoinut, että Räikköseltä olisi asiaan liittyen yritetty kiristää isoa rahasummaa.

Canadian Pressin mukaan Räikkönen teki naisesta rikosilmoituksen kiristyksen yrityksestä ja häirinnästä. Räikkösen asianhoitaja Sami Visa vahvisti tiistaina Ilta-Sanomille, että tapauksesta on tehty rikosilmoitus.

Ilta-Sanomat tavoitti keskiviikkona puhelimitse naisen asianajajan Jamie Benizrin. Benizrin mukaan nainen on järkyttynyt häntä vastaan tehdystä rikosilmoituksesta.

”Kaikki avoinna järkevän ehdotuksen esittämiseen”

Benizrin mukaan naiselle oli aiemmin tavoiteltu tilaisuutta Räikkösen tapaamiseen ja väitetyistä tapahtumista keskustelemiseen.

Benizrin mukaan osapuolien mahdollisesta tapaamisesta keskusteltiin Räikkösen edustajien kanssa, mutta keskustelut eivät lopulta edenneet tapaamiseen tai muuhun vuoropuheluun.

– Asiakkaani halusi kohdata Räikkösen ja ymmärtää, mitä Räikkönen oli omasta mielestään tehnyt. Olisiko sitten kyse ollut tapaamisesta, videokeskustelusta tai puhelinkeskustelusta? Mutta joka tapauksessa ajatuksena oli järjestää tilaisuus, jossa osapuolet olisivat voineet kertoa kannoistaan ja käyttäytymisestä, josta tässä yhteydessä on puhuttu, Benizri kertoi.

Oliko naisen tavoitteena saada rahaa?

– Tarkoitus ei ollut rahastaa tällä tilanteella. Räikkösen leirillä olisi ollut kaikki vaihtoehdot avoinna järkevän ehdotuksen esittämiseen, Benizri vastasi.

Asianajaja Benizri kertoi olevansa pettynyt Räikkösen edustajien toimiin. Hän sanoi pitävänsä rikosilmoitusta epäasiallisena.

– Valitettavasti Räikkösen edustajat päättivät tehdä rikosilmoituksen häiritsemisestä sen sijaan, että he olisivat yrittäneet sopia asian suoraan.

Ristiriitaista tietoa

Tapauksen toisena osapuolena oleva nainen kirjoitti väitetyistä tapahtumista ensimmäisen kerran blogissaan vuonna 2016. Hän ei tuolloin nimennyt väitettyä ahdistelijaa.

Tarjoilijana työskennelleen naisen mukaan väitetty tapahtuma olisi ollut Kanadan GP:n jälkeisenä yönä. Hän ei kuitenkaan maininnut, minkä vuoden kisasta oli kyse.

Väitettyjen tapahtumien ajankohdasta on esitetty ristiriitaista tietoa. Naisen asianajaja sijoittaa väitetyt tapahtumat vuoteen 2016, kun taas Räikkösen asianhoitaja Visa on maininnut asian yhteydessä vuoden 2015.

Blogitekstissä annettiin ymmärtää, että humalainen F1-kuljettaja olisi tarttunut naista rinnasta. Sen lisäksi kuljettajan kanssa samassa seurueessa ollut toinen illanviettäjä olisi kopeloinut naisen intiimialuetta.

Nainen kirjoitti asiasta uudestaan blogissaan kuluvan vuoden helmikuussa mutta ei vieläkään nimennyt kuljettajaa.

Vielä tiistaina avoimesti verkossa olleet blogitekstit oli keskiviikkona siirretty vain salasanan avulla luettaviksi.

Asianajaja Benizri kertoi keskiviikkona, että nainen on nyt antanut lausuntonsa poliisille.

– Toimimme yhteistyössä poliisin kanssa varmistaaksemme, että poliisilla on molempien osapuolien versiot, Benizri sanoi.

Räikkösen asianhoitaja Visa ei halunnut keskiviikkona kommentoida Benizirin lausuntoja lainkaan.