Naapurit valittivat Räikkösen mailleen rakennuttamasta radasta – näin F1-tähden asianajaja kommentoi oikeuden tuoretta päätöstä

Vaasan hallinto-oikeus antoi ratkaisunsa tällä viikolla.

Tältä Kimi Räikkösen Kirkkonummen Porkkalanniemessä sijaitseva motocrossrata näyttää ilmasta käsin.

11.5.2018 10:33

Kimi Räikkösen Kirkkonummen Porkkalanniemessä sijaitsevan vapaa-ajanasuntonsa yhteyteen rakennuttama motocrossrata on osoittautunut lailliseksi.

Ratkaisun teki ympäristöasioita käsittelevä Vaasan hallinto-oikeus, joka hylkäsi 440 metriä pitkästä radasta tehdyn valituksen tällä viikolla. Se katsoo, ettei rata tarvitse ympäristölupaa.

Ratkaisussa todetaan muun muassa se, että omistajan kertomuksen mukaan rata on rakennettu perheen sisäiseen harjoittelukäyttöön. Se ei ole avoinna yleisölle, eikä sitä ole tarkoitettu kilpailukäyttöön tai testaustoimintaan.

Tältä Kimi Räikkösen motocrossrata näyttää ilmasta käsin.

Satelliittikuvien perusteella paikalla ei ole myöskään katsomoita tai pysäköintimahdollisuuksia suurelle määrälle katsojia tai kuljettajia. Lähimpiin taloihin on matkaa satoja metrejä, ja radalle on asennettu melua vaimentava tuuliverkko.

Räikkönen kertoi torstaina Instagram-sivuillaan, että rata on todettu nyt lailliseksi. Tuomioistuimen päätökseen voi vielä hakea muutosta korkeimmalta hallinto-oikeudelta.

– Nyt, kun rata on ollut valmis muutaman vuoden, niin varmasti naapurustossa on huomattu, ettei siitä todellakaan ole mitään haittaa kenellekään, kommentoi Räikkösen asianajaja Sampsa Kataja.

– Kunnan melumittauksessakin todettiin Kimin tontin rajalla äänimaiseman muodostuvan lähinnä linnun laulusta ja lehtien havinasta. Emme siis usko, että kukaan valittaa enää asiassa.

Tapausta on aiemmin käsitellyt Kirkkonummen rakennus- ja ympäristölautakunta, joka tuli siihen tulokseen, ettei radan rakentaminen edellyttänyt ympäristölupaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?