Pilvi, Pälvi

Formula 1

Lisää paljastuksia Kimi Räikkösen varikko-onnettomuudesta – uskomatonta sekoilua, virheitä tehtiin toisensa perään!

Julkaistu:

Formula 1
Viime sunnuntaina ajettiin Kiinassa, mutta Kimi Räikkösen varikko-onnettomuuden syistä edellisessä kisassa Bahrainissa on paljastunut vielä lisää yksityiskohtia.
Ferrari on jakanut muille talleille selvityksen, mitä Kimi Räikkösen pahasti epäonnistuneen toisen varikkopysähdyksen aikana oikeasti tapahtui toissa sunnuntaina ajetussa Bahrainin F1-kisassa. Sillä italialaistalli on pyrkinyt todistamaan, ettei sillä ole käytössä mitään sääntöjen vastaista varikkostoppijärjestelmässään.

Mekaanikko, joka yritti irrottaa vasenta takapyörää, ei ollut yksin syyllinen. Hänen virheestään koko tapahtumaketju kuitenkin käynnistyi.

Mekaanikko ei ensin saanut mutterinväännintä kunnolla paikalleen, mutta hän ehti painaa aukaisupainiketta. Sitten hän yritti uudelleen, mutta teki toisen virheen ja muutti vahingossa mutteripyssyn pyörimissuuntaa. Mutteri lähti kiristymään, vaikka se olisi pitänyt avata.

Ferrarin systeemi tulkitsi koko sähläyksen niin, että mutteri oli avattu, kiristetty ja paikoillaan. Sensori oletti, että takapyörä oli vaihdettu, mutta vielä senkään jälkeen Räikkösen edessä olleen valon ei olisi pitänyt vaihtua punaisesta vihreäksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Koko varikkopysähdystä valvonut mekaanikko painoi kuitenkin nappia, jolla valo vaihtuu vihreäksi. Hän oli sellaisessa paikassa, josta ei nähnyt kunnolla auton vasenta takakulmaa. Auton takana ollut tunkkimieskään ei huomannut sitä, ettei toista takapyörää vaihdettu lainkaan.


Italialaismekaanikko Francesco Cigarini, jonka oli tarkoitus asentaa uusi takarengas paikalleen, loukkasi onnettomuudessa vasemman jalkansa, kun Räikkönen päästettiin lähtemään liikkeelle liian aikaisin.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Poliisilla takaa-ajotilanne Oulunsalossa: Useita loukkaantui kolarissa, tie 816 kokonaan poikki

  2. 2

   Petrin riistakamera ikuisti todella harvinaisen vieraan idästä – ”Olihan se onnenkantamoinen”

  3. 3

   Linnanmäen tulevaan vuoristorataan pääsee rahalla jonon ohi

  4. 4

   Näin Fortumia on loattu Venäjällä - ”Juonii Suur-Suomea, voi katkaista tahallaan lämmöt, toimii Naton apurina...”

  5. 5

   Näin luet matkalaukun tunnistetarraa – paljastaa ”tasosi” matkustajana

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Asunnottomaksi jäänyt Björn, 54, ”muutti” Ruotsin-laivaan – näin paljon hän maksaa asumisestaan

  2. 2

   Muurari teki salaojaremontin ennen talonsa myyntiä – sai 330 000 euron laskun salaisen virheen takia

  3. 3

   Prinsessa Sofia kohautti tyköistuvassa yläosassa – ulkomaillakin ällistyttiin: ”Ihan kuin malli!”

  4. 4

   Sometähti jakoi kuvia ”sugar daddyn” kustantamasta luksuksesta – totuus paljastui, kun poliisi sai kaunottaren rysän päältä kiinni

  5. 5

   Darude järkyttyi 8-vuotiaan poikansa kertomasta ilmiöstä – pureva tilitys muille vanhemmille: ”Puheet liikkuvat päähän ampumisessa”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Katariina sai selville hirvittävän totuuden omasta pojastaan vasta, kun poika kuoli yllättäen 23-vuotiaana

  2. 2

   Koulussa huomattiin, ettei 10-vuotias osannut lukea eikä kirjoittaa – taustalta paljastui vanhempien järkyttävä salaisuus

  3. 3

   Nuori nainen työskenteli Lidlissä osa-aikaisena myyjänä – jakoi Instagramissa kuvia järjettömän ylellisestä elämästään: Poliisi sai rysän päältä kiinni

  4. 4

   Tuomas Enbuske nosti esiin mielettömän porsaanreiän suomalaisessa Haluatko miljonääriksi? -visassa – oljenkorsi voikin olla järjettömän hyödyllinen

  5. 5

   Sara Forsberg lihoi 22 kiloa – sulkeutui kotiinsa ahmimaan pizzaa: ”Kaikki ympärilläni romahti”

  6. Näytä lisää