Uusi F1-paljastus Ferrarin varikkosähläyksestä: Räikkönen olisi voinut jatkaa kisaa - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Uusi F1-paljastus Ferrarin varikkosähläyksestä: Räikkönen olisi voinut jatkaa kisaa

Kimi Räikkönen nousi viime sunnuntaina Bahrainissa autostaan ikävän varikko-onnettomuuden jälkeen.

Kimi Räikkönen nousi viime sunnuntaina Bahrainissa autostaan ikävän varikko-onnettomuuden jälkeen.

Julkaistu: 12.4.2018 19:18

Italialaislehti Autosprint spekuloi, että Kimi Räikkönen olisi voinut jatkaa Bahrainin F1-kisaa ja saada vielä MM-pisteitä.

Ferrari-talli käski Kimi Räikköstä pysäyttämään autonsa heti sen jälkeen, kun suomalaiskuljettajan toinen varikkostoppi meni karmealla tavalla pieleen viime sunnuntaina Bahrainin F1-kilpailussa.

Autosprint-lehden mukaan Räikkösen ei olisi ollut pakko keskeyttää sekarengastuksen takia. Koska vasenta takarengasta ei saatu vaihdettua, Räikkönen lähti liikkeelle kolmella superpehmeällä ja yhdellä vanhalla pehmeällä renkaalla.

Räikkösellä olisi kuitenkin ollut sääntöjen mukaan kolme kierrosta aikaa tulla takaisin varikolle, jotta sekarengastus olisi poistettu, mutta kukaan ei tiedä, olisiko vasenta takapyörää saatu silloinkaan irrotettua kovin nopeasti.

Mekaanikko Francesco Cigarini makasi loukkaantuneena varikkosuoralla jäätyään osittain Räikkösen auton takapyörän alle varikkopysähdyksen aikana.

Siinä vaiheessa ei myöskään ollut vielä lainkaan tiedossa, mitä varikkopysähdyksen aikana oli oikeasti tapahtunut, ja oliko pehmeä rengas, jota yritettiin irrottaa, vielä kunnolla kiinni autossa.

Ferrarilta oli täysin ymmärrettävä ratkaisu pysäyttää Räikkösen auto välittömästi.

Tuoreimmat osastosta