Ferrari löysi syyn Kimi Räikkösen dramaattiseen varikko-onnettomuuteen - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Ferrari löysi syyn Kimi Räikkösen dramaattiseen varikko-onnettomuuteen

Italialaismekaanikko Francesco Cigarini loukkaantui, kun Kimi Räikkösen varikkostoppi epäonnistui pahasti Bahrainissa.

Italialaismekaanikko Francesco Cigarini loukkaantui, kun Kimi Räikkösen varikkostoppi epäonnistui pahasti Bahrainissa.

Julkaistu: 12.4.2018 10:03

Ferrari on tutkinut tarkasti Kimi Räikkösen kisan pilannutta ja mekaanikon loukkaantumiseen johtanutta varikko-onnettomuutta.

Italiankielisen Motorsport-sivuston mukaan Ferrari on löytänyt syyn sille, miksi Kimi Räikkösen toinen varikkokäynti viime sunnuntaina Bahrainin GP:ssä meni pahasti pieleen.

Tallin italialaiselta mekaanikolta Francesco Cigarinilta murtuivat sääri- ja pohjeluu, kun hän jäi osittain Räikkösen auton vasemman takapyörän alle.

Ferrarin mukaan toimintatavoissa on paljastunut ongelma, mutta talli ei ole vielä avannut asiaa yksityiskohtaisemmin. Italialaistalli on löytänyt takapyörään liittyneen ongelman, joka osoitti puutteen systeemissä, jonka pitäisi estää vastaavanlaiset tapahtumat.

Ferrarin leiristä on paljastettu, että talli oli päättänyt päivittää renkaidenvaihtosysteemiään lisäämällä signaaleja lähettäviä sensoreita.

Kilpailussa tapahtuneella varikkosähläyksellä ei ole Ferrarin mukaan mitään tekemistä sen kanssa, että Räikkösen varikkostoppi epäonnistui myös perjantain harjoituksissa.

Talli sai toisen harjoitusjakson jälkeen 5000 euron sakon, koska Räikkönen päästettiin takaisin Sakhirin radalle, vaikka auton oikea etupyörä ei ollut kunnolla kiinni.

Kilpailussa tapahtuneesta varikko-onnettomuudesta Kansainvälinen autoliitto FIA lätkäisi Ferrarille 50 000 euron sakon.

Tuoreimmat osastosta