Tässä on Italian Kimi! Mercedes värväsi Räikköseltä nimensä saaneen 11-vuotiaan kartinglupauksen

Julkaistu:

F1
Italiassa kohistaan vasta 11-vuotiaasta huippulahjakkuudesta Andrea Kimi Antonellista, joka teki jo sopimuksen Mercedeksen kanssa.
Eletään vuotta 2028, ja se on Kimi, joka takoo kovia kierrosaikoja F1-kauden avauskilpailussa.

Silloin ei enää puhuta Kimi Räikkösestä vaan uudesta Italian Kimistä.

Se on ihan mahdollista. Italian autourheilupiireissä kohistaan nimittäin tällä hetkellä nuoresta kartingkuljettajasta Andrea Kimi Antonellista. Hän on vasta 11-vuotias, mutta niin lahjakas, että Mercedeksen F1-pomo Toto Wolff päätti tehdä monivuotisen sopimuksen hänen kanssaan.

– Andrea Kimillä on nyt tosiaan sopimus Mercedeksen kanssa, pojan äiti Veronica Pomaro vahvisti Ilta-Sanomille.

Äiti kertoi myös, miten Andrea Kimi sai nimensä.

– Nimeä ehdotti entinen F1-kuljettaja Enrico Bertaggia. Me vanhemmat hyväksyimme sen, koska pidimme nimestä välittömästi, ja olemme myös aina pitäneet Kimi Räikkösestä kuljettajana.

– Minä sanon häntä Andyksi, hänen siskonsa Andreaksi, isä sanoo Kimiksi ja kaverit Andreaksi tai Kimiksi, mutta hän pitää molemmista nimistä, nuoren kuljettajalahjakkuuden äiti naurahti.

Nimen keksinyt Bertaggia yritti F1-kilpailuihin Coloni-tallin autolla 1989 ja vielä Andrea Modalla 1992. Hän ei saanut vyölleen yhtään GP-starttia karsiutumisten ja muiden syiden takia.

Andrea Kimin isä Marco Antonelli on Antonelli Motorsport -tallin johtaja ja ajaa itsekin vielä ratakilpailuja. Hiljattain isä ja poika nähtiin Adrian radalla 620-hevosvoimaisen Lamborghini Huracanin ohjaamossa. Poika ohjasi autoa ja vaihtoi vaihteita, polkimista huolehtineen isän sylissä.

Andrea Kimi on voittanut kotimaassaan jo kaksi mestaruutta kartingissa. Hänen managerinaan toimii entisen F1-tallipäällikön Giancarlo Minardin poika Giovanni Minardi.

Myös Ferrari on ollut kiinnostunut Andrea Kimi Antonellista. Poika kävi ajamassa formula 4 -simulaattorilla, ja keskusteluja käytiin hänen mahdollisesta liittymisestään Ferrarin nuorten kuljettajien akatemiaan.

Mercedes ehti kuitenkin tekemään sopimuksen ensin.

– Yritämme pitää silmämme auki löytääksemme seuraavan Lewis Hamiltonin. Haluamme alkaa tukea italialaispoikaa, joka ei ole vielä edes 12-vuotias, Mercedeksen tallipomo Wolff sanoi äskettäin italialaistoimittajille.

Hamilton oli 13-vuotias, kun McLaren-talli teki hänen kanssaan ensimmäisen sopimuksen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt