Formula 1

Kysymys Kimi Räikkösestä nauratti entistä tallikaveria – ”Miten monta elämää hänellä on ollut?”

Julkaistu:

Formula 1
Entinen F1-kuski Alexander Wurz pohti Kimi Räikkösen ja Valtteri Bottaksen tilannetta Speedweek-verkkosivuston haastattelussa.
Alexander Wurz tuntee hyvin suomalaiset F1-kuskit Kimi Räikkösen ja Valtteri Bottaksen.

Wurz, 44, oli testikuljettajana McLarenilla silloin, kun Räikkönen oli tallin kisakuskina. Itävaltalaista alkoi hieman naurattaa, kun häneltä kysyttiin, onko tämä kausi vihdoin Räikköselle viimeinen formula ykkösissä.

– Miten monta elämää hänellä on jo ollut? Hän on kuin kissa. Sillähän sanotaan olevan seitsemän elämää. Kimillä on ehkä 12.

– Kello ei tiedä kuljettajan ikää. Jos Kimi pystyy hyviin suorituksiin, ja talli on edelleen vakuuttunut, että nykyinen kaksikko on tuotteliain kuljettajapari, niin silloin hän voi jatkaa vielä tämänkin kauden jälkeen, Wurz mietti Speedweekin haastattelussa.

Omalla urallaan 69 F1-kisaa ajaneen Wurzin mielestä Bottaksella on MM-sarjassa pienet mahdollisuudet tallikaveri Lewis Hamiltonin päihittämiseen, jos pystyy horjuttamaan hallitsevaa mestaria henkisesti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Testeissä he ajoivat erilaisissa oloissa. Omien kokemusteni perusteella tiedän, että Valtteri on kova tekemään töitä. Viime vuonna hänellä oli muutamia todella loistavia kisaviikonloppuja, mutta Valtterilla on nyt vastassa Hamilton, joka on elämänsä kunnossa ja pystyy säännöllisesti huippusuorituksiin, Wurz mietti.

– Uskon, että Bottas on vahva ainakin hänelle sopivilla radoilla kuten Sotshissa, ja sitten se on kiinni myös siitä, mitä Hamiltonille tapahtuu henkisesti. Jos itseluottamus pysyy hyvänä, hän voittaa jälleen mestaruuden. On kuitenkin ollut myös tilanteita, jolloin kaikki ei ole ollut kunnossa hänen päänsä sisällä, ja se on vaikuttanut keskittymiseen. Jos sellaista tapahtuu muutaman kerran väärään aikaan, silloin vastustaja pystyy horjuttamaan häntä. Nico Rosberg pystyi siihen, Wurz jatkoi.

Kahdesti Le Mans’n 24 tunnin kisan voittanut Wurz veikkasi myös, ketkä kuljettajat seisovat Melbournessa palkintopallilla ensi viikon sunnuntaina ajettavan kauden avauskilpailun jälkeen:

– Hamilton, Vettel ja Bottas.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt