Formula 1

Michael Schumacherin entinen manageri sai yllättävän puhelun saksalaislehdeltä: ”Minunko pitäisi olla kuollut?”

Julkaistu:

Formula 1
Michael Schumacherin entinen manageri koki ikävän yllätyksen.
Saksalainen Wilhelm ”Willi” Weber oli 1990-luvulta 2010-luvun alkuun yksi F1-maailman vaikutusvaltaisimmista taustahahmoista. Tärkein syy Weberin merkittävään asemaan oli se, että hän toimi F1-legenda Michael Schumacherin managerina koko tämän aktiiviuran aikana. Schumacherin ohella Weber manageroi myös muun muassa Ralf Schumacheria ja Nico Hülkenbergiä.

Michael Schumacher voitti upean uransa aikana seitsemän F1-mestaruutta. Schumacherin huima menestys kasvatti myös Weberin rahapussia, sillä managerina hän sai osuutensa asiakkaalleen neuvottelemistaan sponsorisopimuksista ja yhteistöistä.

Weber on tätä nykyä 75-vuotias, eikä toimi enää aktiivisesti F1-maailmassa. Hän on joka tapauksessa etenkin Saksassa tunnettu hahmo. Tiistaina Weber saikin huomata kuuluisuuden kirot. Saksalaisen Express-uutissivuston mukaan Weberin Facebook-sivu täyttyi surunvalitteluista, kun lukuisat ystävät, tuttavat ja fanit kuulivat Weberin kuolemasta.

Tällä kertaa suru-uutinen oli tosin vahvasti ennenaikainen, sillä Weber ei suinkaan ollut kuollut.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Minunko pitäisi olla kuollut? Ei, onneksi terveyteni on hyvä. Ainoastaan operoitu selkäni reistailee välillä, Weber kertoi, kun Express tavoitti hänet puhelimitse Stuttgartista.

Weberin mukaan tieto kuolemasta oli lähtöisin väärinkäsityksestä. Hänen hyvä ystävänsä, myös Willi-nimeltään, nimittäin kuoli vastikään. Sama nimi johti sekaannukseen, kun Weberin Facebook-sivulle ilmestyi viesti ”Willi, kaipaan sinua”.

Expressin mukaan jopa läheiset ystävät uskoivat Weberin kuolleen.

” Tiedämme, ettei kyseessä ole murtunut jalka”

Joulukuussa 2013 lasketteluonnettomuudessa aivovamman saaneen Michael Schumacherin nykyinen asioidenhoitaja on Sabine Kehm. Koko Schumacherin F1-uran ajan F1-tähden managerina toiminut Weber on aiemmin kritisoinut sitä, ettei Schumacherin nykytilasta kuulu julkisuuteen mitään.

– Kyllähän se harmittaa, kun Michaelin fanit eivät saa mitään tietoa hänen terveydentilastaan. Miksi asiasta ei voida kertoa totuutta? Weber on sanonut.

Expressin haastattelussa Weber kertoi, ettei hänelläkään ole tietoa entisen suojattinsa tilasta.

– Valitettavasti en ole kuullut Corinnalta (Schumacherin vaimo) mitään. Michaelin onnettomuus tapahtui neljä vuotta sitten ja me kaikki tiedämme, ettei kyseessä ole murtunut jalka, Weber totesi.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt