Formula 1

Valtteri Bottaksella vain yksi tavoite – kertoi myös mielipiteensä varikkotytöistä

Julkaistu:

Formula 1
Valtteri Bottas uskoo, että myös tallikaveri Lewis Hamilton on tällä kaudella lyötävissä.
Mercedeksen F1-tallin suomalaistähti Valtteri Bottas päätti edellisen kauden komeasti. Hän ajoi paalupaikalta voittoon viimeisessä osakilpailussa Abu Dhabissa.

Nyt Bottaksen talviloma on ohi. Hän pääsee ajamaan Mercedeksen tämänvuotista F1-autoa ensimmäisen kerran torstaina 22. helmikuuta Silverstonen radalla. Talli esittelee silloin uuden hopeanuolensa.

Bottas odottaa saavansa Mercedekseltä jälleen sellaisen auton, jolla pystyy voittamaan.

– Tehtaalla kaikki on mennyt talvella hyvin. Tämän vuoden auton suunnittelu ja kehittäminen on alkanut jo melkein kaksi vuotta sitten. Uskomme, että se on jo parempi kuin viime vuoden automme. Eteenpäin on menty, mutta varmasti muutkin tallit ovat keksineet jotain uutta, Bottas kertoi Lahdessa järjestetyssä talviriehassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Viime kaudella Bottas voitti kolme kilpailua ja sijoittui loppupisteissä kolmanneksi.

– Tänä vuonna minulla on vain yksi tavoite, ja se on mestaruus, Bottas sanoi Ilta-Sanomille.

”Lewisin kanssa on synkannut hyvin”

Bottaksen on uskottava vahvasti, että kova tallikaveri, hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton on lyötävissä. Mercedes ja Hamilton neuvottelevat jo uudesta monivuotisesta jatkosopimuksesta. Sille saattaa tulla vahvistus ennen kauden avauskilpailua.

– Mulle se on ihan ok, jos Lewis jatkaa Mercedeksellä myös tämän kauden jälkeen. Itse keskityn omaan jatkosopimukseeni sitten, kun neuvottelujen aika taas tulee. Lewisin kanssa on synkannut hyvin. Hän on nopea kuski. Siinä on haastetta, Bottas sanoi.


Bottaksella on ollut mahdollisuudet vaikuttaa Mercedeksen tämänvuotiseen autoon. Vuosi sitten tilanne oli aivan erilainen, kun hän siirtyi Williamsilta Mercedekselle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Ehkä yksi isoimmista muutoksista, mikä tulee myös fyysisesti tuntumaan, on se, että pääsen tänä vuonna paljon parempaan ajoasentoon. Viime kauden autossa taistelin melkein koko kauden sen kanssa, että pääsisin kunnolliseen ajoasentoon ja saisin penkin ja kaiken muun ihan kohdilleen.

”Eipä heitä ole tullut katseltua”

Viime viikkoina yksi pääpuheenaiheista formulapiireissä on ollut päätös poistaa varikkotytöt F1-kilpailuista. Osa kuljettajista ja tallipomoista on sitä mieltä, että se oli F1-sarjan uusilta omistajilta erittäin huono päätös.

Vähäpukeisten varikkotyttöjen tilalle lähtöruudukkoon otetaan nuoria kartingkuljettajia.

– Yleisesti ottaen moottoriurheiluun on kuulunut, että siellä on varikkotyttöjä, mutta jatkossa heitä ei enää F1-kisoissa ole, eikä siinä sen kummempaa, Bottas tuumi.

– Vuosien varrella on ollut joitakin kisoja, joissa varikkotyttöjä ei ole ollut. Eipä heitä ole tullut katseltua. Siellä on muita hommia. Positiivista on se, että monen lapsen unelma saadaan toteutettua sillä, että he pääsevät kuskien kanssa lähtöruudukkoon. Mielestäni se on tosi hienoa, Bottas sanoi IS:lle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt