Formula 1

Michael Schumacherin poika ajoi pitkään salanimillä – jatkamassa uraansa ensi kaudella huipputallissa

Julkaistu:

Formula 1
Mick Schumacher, 18, on ajanut Premalla vuodesta 2016.
Mick Schumacherin ura on ensi kaudella jatkumassa Prema Powerteamin väreissä.

Viime viikolla italialaislehti La Gazzetta dello Sport kirjoitti, että sopimus julkaistaisiin lähiaikoina. Tallipäällikkö Rene Rosin sanoi Bildille jo aiemmin syksyllä, että ”loogisinta” olisi, että Schumacher jatkaa F3-eurosarjassa Premalla.

Prema on yksi pikkuformuloiden maineikkaimmista tiimeistä. Muun muassa Ferrarin superlupaus, ensi kaudella Alfa Romeo Sauberilla F1-sarjassa kilpaileva Charles Leclerc on ajanut tallin väreissä ja voitti viime kaudella F2-sarjan mestaruuden Premalla.

Kaksinkertainen maailmanmestari Mika Häkkinen kertoi Ilta-Sanomien haastattelussa aiemmin joulukuussa olevansa valmis auttamaan Schumacheria eteenpäin urallaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Jos hän tulee joku päivä kysymään apuani, minä olen valmis, Häkkinen ilmoitti.

Näin ura on edennyt

Mick Schumacher on isänsä tapaan 174-senttinen. Hän syntyi Sveitsissä 22. maaliskuuta 1999.

Kartinguransa Schumacher aloitti viime vuosikymmenen loppupuolella. Hän kilpaili kartingissa pseudonyymeillä Mick Betsch (äitinsä Corinnan tyttönimen mukaan) ja Mick Junior. Saksan junioreiden kartingsarjassa hopealle 2014 sijoittunut Schumacher siirtyi autoluokkiin 2015 ja alkoi käyttämään kilparadoilla oikeaa nimeään.

Prema pestasi Schumacherin vuonna 2016, jolloin hän ajoi tallin riveissä Saksan ja Italian F4-sarjoissa voittaen molemmissa viisi osakilpailua. Hän oli molempien sarjojen kokonaispisteissä toinen.

Myös Schumacherin serkku, Ralf Schumacherin poika David on kilpakuski. Hän ajoi päättyneellä kaudella isänsä kartingtallissa.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt