Ferrarin pääjohtaja vihjasi Räikkösen uran loppuvan pian: ”Kimin tilalle tulee nuori mies”

Ferrarin pääjohtaja nimesi kolme korvaajaehdokasta Kimi Räikköselle.

Kimi Räikkönen ratsastaa Maranellon punaisella orilla kohti auringonlaskua.

18.12.2017 21:02

Ferrarin Kimi Räikkönen, 38, oli menneellä F1-kaudella MM-sarjan neljäs. Tallitoveristaan Sebastian Vettelistä ja Mercedeksen kuljettajista selvästi MM-taulukossa jäänyt suomalainen väläytteli ajoittain nopeuttaan, ja saavutti muun muassa Monacossa ensimmäisen paalupaikkansa sitten vuoden 2008.

Ferrari juhli maanantaina Maranellossa, kun tallin väki kerääntyi perinteiselle joululounaalle. Ferrarin pääjohtaja Sergio Marchionne kehui Räikköstä, mutta tuskaili suomalaisen suorituskyvyn ailahtelua.

– Joskus Kimin ajamista on nautinto seurata, mutta toisinaan hän katoaa täysin. Meidän täytyy ymmärtää, miten saisimme aina häneltä samanlaisia suorituksia kuin esimerkiksi Monacossa tällä kaudella. Olen puhunut hänen kanssaan usein, hän on loistava persoona ja suuri lahjakkuus, Marchionne linjasi Motorsport.comin mukaan.

Marchionne vihjasi, että Räikköselle ei enää tarjota jatkoa ensi kauden jälkeen.

– Olisi sääli, jos Kimin ura loppuisi ensi kaudella niin, ettei hän näyttäisi sitä, Marchionne sanoi suomalaisen lahjakkuudesta.

Marchionne Alfa Romeon museossa Milanon kupeessa Aresessa 2. joulukuuta.

Kuka sitten seuraa Räikköstä Sebastian Vettelin tallikaverina? Marchionne nosti esiin kolme nimeä: Ferrarin omat suojatit Charles Leclercin ja Antonio Giovinazzin sekä F1-historian nuorimman kisavoittajan Max Verstappenin, jolla tosin on Red Bullin kanssa sopimus vuoteen 2020.

– Kimin tilalle tulee nuori mies, joku suuri lahjakkuus kuten Leclerc, Verstappen tai Giovinazzi. Saa nähdä, mitä Charles saa aikaan, olen ollut hyvin tyytyväinen häneen.

Verstappen ja Leclerc ovat 20-vuotiaita, Giovinazzi on 24.

Leclerc oli menneellä F2-kaudella ylivoimainen ja voitti mestaruuden näytöstyyliin. Monacolainen ajaa ensi kaudella Ferrarin kakkostallissa Alfa Romeo Sauberilla. Giovinazzi ajoi viime keväänä kaksi kisaa Sauberilla, kun Pascal Wehrlein oli loukkaantunut. Ensi kaudeksi hän ei saanut F1-paikkaa, kun Sauber piti kiinni Marcus Ericssonista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?