F1-pomo ihmettelee potkut saanutta kuskiaan: ”Meillä ei ole mitään hajua, mitä tapahtui” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

F1-pomo ihmettelee potkut saanutta kuskiaan: ”Meillä ei ole mitään hajua, mitä tapahtui”

Vuoden 2013 GP3-mestarin Daniil Kvjatin F1-ura alkoi lupaavasti, mutta kääntyi yhtäkkiä jyrkkään laskuun.

Daniil Kvjat ja Helmut Marko Meksikossa viime vuonna.­

17.12.2017 7:27

Red Bullin kuljettajaohjelmaan vuosien ajan kuulunut Daniil Kvjat, 23, sai kesken päättyneen F1-kauden tylysti potkut.

Energiajuomajätin kakkostallissa Toro Rossolla kilpaillut Kvjat oli lahjakkaampi kuljettaja kuin Pierre Gasly ja Brendan Hartley. Näin sanoo Autosport-lehdessä Helmut Marko, Red Bullin kuskiohjelman johtaja.

– Kyllä, olen täysin samaa mieltä, Marko sanoi Kvjatin lahjakkuudesta.

Ranskalainen Gasly ja uusiseelantilainen Hartley muodostivat Toro Rosson kuskikaksikon kauden viimeisissä kisoissa, kun Kvjat oli saanut potkut ja Carlos Sainz siirtynyt Renault’lle.

Kvjat pääsi kahden kisan tauon jälkeen ajamaan vielä Yhdysvalloissa. Siellä hän päihitti Hartleyn selvästi ja oli kisassa 10:s, mutta sai kisan jälkeen tietää olevansa irtisanottu.

Markon mukaan Kvjat näytti lahjakkuuttaan vain kahdella kaudella.

– Valitettavasti hän osoitti sitä vain ensimmäisenä kautenaan Toro Rossolla ja ensimmäisenä vuotenaan Red Bullilla. Sen jälkeen hänen suorituskykynsä laski rajusti, Marko sanoi Autosportille.

Daniil Kvjat, Sebastian Vettel ja Daniel Ricciardo palkintopallilla Unkarissa 2015.­

Kvjat sai debyyttikautensa 2014 jälkeen paikan Red Bullilta, kun Sebastian Vettel käytti sopimuksessaan olleen purkupykälän ja loikkasi yllättäen Ferrarille.

Venäläinen löi Red Bullin sisäisessä pistetaistelussa Daniel Ricciardon 2015 (95–92), mutta kauden 2016 alku oli vaikea. Venäjän GP:n startissa hän kolaroi Vettelin kanssa, minkä jälkeen Red Bull siirsi Kvjatin Toro Rossolle ja nosti Max Verstappenin Red Bullille.

Siitä lähtien Kvjat oli kuin varjo entisestään. 32 kisan saldo oli vaivaiset yhdeksän MM-pistettä.

– Hänelle tapahtui jotain henkisellä puolella. Hän menetti nopeutensa ja huolettomuutensa. Yritimme monia eri juttuja, mutta hänen nopeutensa ei vain tullut takaisin. Valitettavasti meillä ei ole mitään hajua, mitä tapahtui, Marko sanoi.

Kvjat on huhuissa yhdistetty viime aikoina Williams-talliin. Hän on eri lehtitietojen mukaan varavaihtoehto, jos Sergei Sirotkinin kisakuskin sopimus ei toteudu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?