Formula 1

Jean Todt paljasti yllättävän asian Michael Schumacherista – kysyi hätkähdyttävän kysymyksen MM-kullan voitettuaan

Julkaistu:

formula 1
Michael Schumacher ei uskonut enää olevansa vanha itsensä vuoden 2000 maailmanmestaruuden jälkeen.
Vuosi 2000 oli ainutlaatuinen Ferrarille ja Michael Schumacherille.

Legendaarinen italialaistalli oli 1980- ja 1990-luvuilla pudonnut kauas suuruutensa päivistä. Edellinen kuljettajien maailmanmestaruus oli tullut 1979, ja valmistajien tittelikin oli palannut tallille vasta 1999 peräti 16 vuoden tauon jälkeen.

Suzuka oli jälleen MM-ratkaisun näyttämö kuten niin monena vuonna aiemminkin, vaikka kaudella 2000 se ei enää ollutkaan F1-kiertueen päätöskilpailu. Schumacher huipensi vuonna 1996 alkaneen työnsä Ferrarilla ja varmisti voitolla kuljettajien maailmanmestaruuden itselleen ja Ferrarille. Puolustava mestari Mika Häkkinen jäi kakkoseksi.


Silloinen Ferrarin tallipäällikkö, nykyinen kansainvälisen autourheiluliitto FIA:n puheenjohtaja Jean Todt kuitenkin kertoo, ettei Schumacher koskaan ollut niin varma itsestään kuin miltä ulospäin näytti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kerron Ferrari-ajoiltamme kaksi asiaa. Vuonna 2000 Ferrari oli ensi kertaa 21 vuoteen mestari Michaelin kanssa. Kun olimme palkintokorokkeella, sanoin hänelle: ”Michael, meidän elämämme kilpa-autoilussa ei ole tämän jälkeen enää koskaan ennallaan”. Se päivä Suzukassa oli merkittävin hetki urallani, Todt kertoi Autosportille.

Todt oli täysin oikeassa. Paitsi, että Ferrarin 21 vuotta jatkunut työ palkittiin, niin Schumacherin tittelistä alkoi täysin poikkeuksellinen yhden tallin ylivoima. Saksalainen voitti peräti viisi MM-titteliä putkeen 2000–04.

Todt kertoi haastattelussa myös toisen asian, joka kuvasi Schumacheria osuvasti. Schumacherista välittyi aina hyvin voitonvarma kuva maailmalle, mutta Todt tiesi asian olevan toisin.

– Kun kausi 2000 oli ohi ja hän oli mestari, valmistauduimme tallina seuraavaan kauteen. Michael vaikutti ulospäin ylimieliseltä, mutta oli oikeasti ujo. Hän kysyi minulta hyvin ujosti: ”Saisinko ajaa hieman testejä Fioranossa varmistaakseni, että osaan yhä ajaa?”


– Hän epäili aina itseään ja sitä, oliko hän hyvä kuski. Hän sai ajaa testinsä, ja ihan hyvinhän se meni...

Schumacher voitti urallaan kaikkiaan seitsemän maailmanmestaruutta, joista siis viisi putkeen Ferrarilla. Kaikkiaan voittoja kertyi huimat 91, paalupaikkoja 68. Hän päätti uransa ensimmäisen kerran kauden 2006 jälkeen mutta palasi Mercedesin rattiin 2010–12.

Saksalainen joutui vakavaan lasketteluonnettomuuteen vuonna 2013 ja toipuu yhä saamistaan vammoista.

– Me kaikki kaipaamme Michaelia. Hän taistelee yhä, Todt kertoi aiemmin tällä viikolla FIA:n kunniagallerian avajaistilaisuudessa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt