Formula 1

Lewis Hamilton myönsi juhlimisen vaikuttaneen F1-kautensa loppuun – ”Mitä voin oikein sanoa?”

Julkaistu:

Formula 1
Lewis Hamilton jäi taas ilman voittoja sen jälkeen, kun maailmanmestaruus varmistui.
Mercedeksen tähtikuljettaja Lewis Hamilton, 32, varmisti neljännen maailmanmestaruutensa Meksikon GP:ssä lokakuun lopussa.

Kauden kahdessa viimeisessä kisassa voittoon ajoivat Sebastian Vettel ja Valtteri Bottas. Hamilton jäi ilman voittoja – aivan kuin 2015, jolloin voitti kolmannen maailmanmestaruutensa. Silloin Hamilton varmisti ensi kertaa urallaan mestaruuden ennen kauden päätöstä, jo neljänneksi viimeisessä kisassa Yhdysvalloissa.

Nico Rosberg otti tuolloin kolmen suoran, josta jatkoi vielä neljään lisävoittoon peräkkäin kauden 2016 alussa.

The National -lehden toimittaja kysyi kauden päätöksen jälkeen Hamiltonilta, onko englantilaisen suoritustaso mahdollisesti laskenut mestaruuksien varmistuttua alitajuntaisesti, tai osaako hän selittää asiaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Luullakseni aiempina vuosina se ehkä laski enemmän kuin tänä vuonna. Yritin tänä vuonna parhaani pysyä mahdollisimman hyvin tasollani, mutta tein kyllä muita juttuja... Juhlin paljon, Hamilton myönsi.


– Ajoin silti mielestäni suhteellisen hyvin, vaikkakaan en sanoisi, että tasoni olisi ollut sataprosenttinen niin kuin aiemmin kauden aikana. Mitä voin oikein sanoa? Kun on voittanut, on voittanut ja kahdella viimeisellä kilpailulla ei ole niin väliä. Siitä pitää nauttia. Yritin yhä tehdä työni mahdollisimman hyvin, mutta se ei ole niin helppoa.

Vaikka Hamilton jäi kauden viimeisissä kisoissa voitoissa, oli marginaali Vetteliin loppupisteissäkin komeasti 46 pistettä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt