Formula 1

Lewis Hamilton avautui F1-säännöistä – ”Autot ovat ensi vuonna kuin busseja”

Julkaistu:

formula 1
Nelinkertainen maailmanmestari tuskailee nykyisiä ja ensi kauden F1-sääntöjä.
Formula ykkösten voimanlähdesäännöt tiukentuvat ensi kaudeksi entisestään.

Ensi vuonna kuljettajilla on neljän voimanlähteen sijasta käytössään vain kolme voimayksikköä. Joitakin voimanlähteen elementtejä on käytössä enää kaksi.

Suurella todennäköisyydellä se tarkoittaa entistä enemmän lähtöruuturangaistuksia kun kausi lähestyy loppuaan. Lisäksi kuskit joutuvat ajamaan vieläkin säästeliäämmin kuin nyt.

Asia kismittää Lewis Hamiltonia. Sunnuntaina Hamilton pääsi kokemaan poikkeuksellista nautintoa auton ratissa, sillä hänen Mercedes-autonsa moottorista otettiin enemmän irti kuin aikoihin. Mestaruuden jo varmistanut Hamilton sai paahtaa sydämensä kyllyydestä raivatessaan tietä perältä kohti kärkeä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Se sai minut ajattelemaan. En tykkää vain kolmesta moottorista, se sääntö haisee. Meidän pitäisi saada ajaa kovempaa, Hamilton sanoi Autosportille.

Hamiltonin mukaan hän on moottorilleen normaalisti hyvin säästeliäs ja kääntää tehot vielä pienemmälle kuin mitä talli vaatii.

– Se varmaan johtuu siitä, että pelkään ottavani siitä muuten liikaa irti ja että käy niin kuin viime vuonna Malesiassa, kun moottorini hajosi.

Hamilton, 32, keskeytti viime vuonna Malesiassa kärkipaikalta muutama kierros ennen maalia ja menetti 25 pistettä. Hän hävisi mestaruuden Nico Rosbergille lopulta kolmella pisteellä.

Painavat autot tuskastuttavat

Brittikuski ilmaisi olevansa myös hyvin pettynyt nykyisiin painorajoihin. Ensi vuonna autoista tulee entistä painavampia, kun Halo-turvakehikko tulee pakolliseksi.

– Meillä on nykyään 100 kiloa bensaa tankeissa. Autot ovat ensi vuonna kuin busseja. Autot ovat niin raskaita, että ne ovat ensi vuonna kuin NASCARissa, Hamilton tuskaili.

– Tiedän kuulostavani negatiiviselta. Olen kuitenkin vain kilpa-ajaja, joka haluaisi nopean ja ketterän auton, jolla voisi aina hyökätä, joka ikisellä kierroksella. Valitettavasti niin ei yleensä ole.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt