Formula 1

David Coulthardilta ennustus Kimi Räikkösen uran loppumisesta – ”Hänen täytyy tietää sydämessään”

Julkaistu:

formula 1
David Coulthard, 46, tuntee suomalaiskuljettajat hyvin.
David Coulthard ajoi formula ykkösissä komean uran 1994–2008. Valtaosan ajasta ”DC” oli suomalaiskuljettajien tallitoverina, sillä 1996–2001 McLarenilla parina oli Mika Häkkinen ja 2002–2004 Kimi Räikkönen.

Coulthard ja Häkkinen ovat yhä 99 yhteisellä kisallaan kaikkien aikojen toiseksi eniten kisoja tallitovereina ajanut pari. Edellä ovat vain Michael Schumacher ja Rubens Barrichello (104).

Skotti löytää Mercedeksen Valtteri Bottaksen viimeaikaisesta heikommasta jaksosta yhtäläisyyksiä omiin ajovuosiinsa. Bottas on kesätauon jälkeen ollut selvästi Mercedeksen toista kuskia Lewis Hamiltonia perässä.

– Minä koin saman, kun olin Mikan kanssa McLarenilla. Olin ihan samassa tilanteessa ja koin vaikeita aikoja. Valtterin täytyy vain paiskia kovasti töitä, selvittää mistä ero tulee ja uskoa, että hän pystyy kuromaan sen umpeen, Coulthard sanoo Ilta-Sanomille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Valtteri on nopea ja lahjakas kuljettaja. Persoonana hän on hiljaisempi ja varautuneempi, mutta hänen täytyy vain miettiä omaa uraansa ja kaikkea sitä, mikä on tuonut hänet tähän pisteeseen sekä uskoa itseensä, urallaan 13 GP:tä voittanut Coulthard neuvoo.

Bottas on saanut joiltakin F1-varikolla kritiikkiä siitä, että hän ruoski itseään julkisesti vajaa pari viikkoa sitten Malesian osakilpailun jälkeen. Suomalainen sanoi silloin olevansa uransa vaikeimmassa paikassa.

– Hän pyytelee nopeasti anteeksi, vaikka ei hänen tarvitsisi. Se on elämää. Ymmärrän, että hänellä on ollut hankalaa, mutta silloin pitää vain taistella läpi vaikeuksien. Täytyy muistaa, että hänellä on tallikaverinaan yksi nopeimmista kuljettajista.

Nastolan kasvatti Bottas ajoi viime viikonloppuna Suzukassa varsin hyvän viikonlopun. Toiseksi nopeimman kierrosajan aika-ajoissa kellottanut Bottas joutui vaihdelaatikon vaihdon takia 6. ruutuun, mutta nousi kisassa neljänneksi.


Coulthard uskoo: Räikkönen lopettaa ensi kauteen

Ferrarin Kimi Räikkönen on saanut kauden aikana 148 MM-pistettä, kun taas Sebastian Vettel on 247 pisteessä. ”Jäämies” on liki jokaisena viikonloppuna ollut hitaampi kuin nelinkertainen maailmanmestari. Räikkösellä on kuitenkin myös ollut etenkin viime kisoissa paljon epäonnea.

– Kimi ei ole ollut onnekas, se on selvää. Yhtä lailla on kuitenkin vaikea sanoa, että hän olisi enää yhtä nopea kuin aikoinaan. Hän oli silloin varmasti yksi kaikkein nopeimmista kuskeista, Coulthard linjaa.

Coulthard koki sen läheltä.

– Heh, jep, ehdottomasti.

Räikkönen voitti Coulthardin McLarenilla pisteissä 160–116. Coulthard joutui vuoden 2003 lopulla kakkoskuskiksi, kun suomalainen taisteli maailmanmestaruudesta kauden päättäneen Japanin GP:n loppuun asti. Titteli meni kuitenkin Michael Schumacherille kahden pisteen erolla.

Skotti on varma, että F1-sarjan nestorin ura on ensi kauden jälkeen paketissa. Räikkönen täyttää ensi viikolla 38 vuotta.

– On selvää, että vuosi lisää ja se on siinä. Kimillä on ollut upea ja pitkä ura, mutta hänen täytyy tietää sydämessään, että sitten se on ohi, Coulthard sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt