Formula 1

Valtteri Bottas joutui heti fanien piirittämäksi – tällaisia lahjoja F1-hullut japanilaiset antavat!

Julkaistu:

FORMULA 1
Valtteri Bottas sai torstaina lahjaksi muun muassa origameja.
Japanilainen fanikulttuuri on formula ykkösissä omaa luokkaansa. Kun F1-sirkus saapuu Suzukaan, kuljettajat kehuvat legendaarista rataa ja paikallisia faneja kuorossa.

Puheet eivät ole tyhjiä kohteliaisuuksia. Kaikki F1-kuljettajat ovat supersuosittuja Japanissa, missä suomalaiset ovat aina nauttineet erityissuosiosta.

– Täällä on aivan huikeat fanit. Ne ovat aina jääneet mieleen. Täällä on tosi erilainen kulttuuri moniin muihin paikkoihin verrattuna, Mercedeksen Valtteri Bottas sanoi torstaina Ilta-Sanomille.

Paikalliseen fanikulttuuriin kuuluu muun muassa mitä erilaisimpien kannatusasujen ja -hattujen askartelu, sekä itsetehtyjen lahjojen ojentaminen kuskeille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Koululapset olivat paperista taitelleet kaikkia erilaisia juttuja, lintuja ja muita. Sain jo repullisen niitä, Bottas naurahti.

– Lisäksi on tullut esimerkiksi avaimenperiä. Viikonlopun aikana tulee aina kaikenlaista: paikallisia makeisia ja sen sellaista.

Bottas, 28, ajaa formula ykkösissä jo viidettä kauttaan.

Lahjoille taitaa jossain vaiheessa tarvita erillisen varaston?

– No kyllä vähitellen jo tarvitsee, Bottas hymyili.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Moni kuljettaja on vuosien varrella ihastunut Japaniin F1-kisojen yhteydessä, niin myös Bottas.

– Tykkään Japanista tosi paljon maana. Olin maanantaina ensimmäistä kertaa Tokiossa ja tulin sieltä tänään aamulla. Tokiokin oli positiivinen yllätys. Oletin, että siellä olisi liikaa hälinää ja vaikeaa liikkua, mutta se olikin helppoa ja leppoisaa.

– Olen aina tykännyt siitä, miten kohteliaita ihmiset ovat täällä. Tosi kunnioittavia ja rehellisiä ihmisiä. Tästä paikasta saa kivat vibat.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt