Formula 1

Ferrarin leiristä tihkuu tietoja: Vettelille ei rangaistusta, Räikkösen auton viasta ollaan jo lähes varmoja

Julkaistu:

Formula 1
Sebastian Vettel ei näillä näkymin saa Japanin F1-kisaan lähtöruuturangaistusta vaihdelaatikon vaihtamisesta.
Ferrarin saksalaistähti Sebastian Vettel ja Williamsin nuori kanadalaiskuski Lance Stroll kolaroivat ihmeellisesti viime sunnuntaina Malesian GP:n jäähdyttelykierroksella, kun heillä oli vauhtia vain noin 50 kilometriä tunnissa.

Vettelin auton vaihdelaatikon pelättiin vaurioituneen. Vaihdelaatikko lähetettiin Italiaan, jossa se tutkittiin tarkasti. Auto Motor und Sportin mukaan vain vaihdelaatikon kuoresta löytyi pieni vaurio.

Nyt sama vaihdelaatikko on jo Suzukan ratavarikolla Japanissa, ja Ferrari aikoo asentaa sen takaisin Vettelin autoon ennen perjantain F1-harjoituksia.

– Sebin Malesian GP:ssä käyttämä vaihdelaatikko on yhä käytettävissä, Ferrari vahvisti keskiviikkona Twitterissä.Vaihdelaatikon pitää kestää kuusi peräkkäistä F1-kilpailua. Jos se pitää vaihtaa aiemmin, siitä lätkäistään viiden lähtöruudun rangaistus.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sama vika Räikkösen ja Vettelin autoissa

Ferrari on myös saanut yhä selvemmän käsityksen Kimi Räikkösen autoon Malesiassa iskeneestä viasta. Räikkönen ei päässyt sen takia lainkaan mukaan sunnuntain kilpailuun.

Italialaistallissa uskotaan entistä vahvemmin, että ongelma johtui aivan samasta viasta, joka tuli Vettelin autoon lauantaina. Oireet olivat identtiset.

Vettelin autosta löytyi repeämä moottorin ja kompressorin välisestä liitoksesta. Auto Motor und Sportin mukaan se ei kuulu sinetöityihin osiin.

Vettelin autossa oli uusi voimayksikkö sen vaurioitumishetkellä. Räikkösen ajokin voimanlähteellä oli ajettu yli 3000 kilometriä.