Formula 1

Miksi Räikkönen ei enää voita?

Julkaistu:

Formula 1
Voitot kiertävät kummallisesti Räikköstä, joka edelleen on hyvänä päivänään mainio F1-kuski, kirjoittaa Janne Aittoniemi.
Kimi Räikkönen on ajanut jo 89 peräkkäistä F1-kilpailua ilman voittoa. Hän ei ole päässyt palkintokorokkeen ykköspallille yli neljään ja puoleen vuoteen, kauden 2013 Australian osakilpailun jälkeen.

Räikkönen ei ole voittanut yhtään kilpailua sen jälkeen, kun hän palasi Ferrarille vuoden 2014 alussa.

Seuraavana vuonna hänen tallikaverikseen tullut Sebastian Vettel on saavuttanut italialaistallin autolla jo seitsemän voittoa.

Räikkösellä olisi ollut Malesiassa erinomainen mahdollisuus voittoon, jos hänen autoonsa ei olisi tullut jo ennen lähtöä voimanlähteeseen liittynyttä vikaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ruudusta 20 neljänneksi noussut Vettel osoitti, että Ferrarilla olisi pystynyt voittamaan, jos sillä olisi päässyt lähtemään eturivistä. Kakkosruutu jäi lopulta tyhjäksi, kun Räikkönen ei päässyt kilpailuun lainkaan mukaan.

Voitot kiertävät Räikköstä

Voitot kiertävät kummallisesti Räikköstä, joka edelleen on hyvänä päivänään mainio F1-kuski.

Toukokuussa Monacossa hän pääsi lähtemään paalulta, mutta Ferrarin varikkomuurilla päätettiin antaa silloinkin parempi kisataktiikka Vettelille.

Heinäkuun lopussa Unkarissa Räikkönen oli selvästi Vetteliä nopeampi, mutta joutui silloin pysyttelemään tallikaverinsa takana.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Malesiassa Räikkösen ei olisi tarvinnut hidastella Vettelin takia. Hänellä olisi ollut loistavat mahdollisuudet taistella voitosta Max Verstappenia vastaan, jos vain olisi päässyt lähtemään kisaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt