Formula 1

Monimiljardööriltä tyly päätös: Robert Kubica ei saanut ajaa Williamsin F1-autoa

Julkaistu:

Formula 1
Robert Kubica ei päässyt testaamaan Williamsin vanhaa F1-autoa.
Rallionnettomuudessa helmikuussa 2011 vakavasti loukkaantunut Robert Kubica yrittää palata F1-sarjaan.

Brittiläisen Motor Sport -lehden verkkosivujen mukaan Kubican oli tarkoitus mennä testaamaan vuoden 2014 Williamsia viime viikolla Suzukan radalle.

Brittitallin nuori kisakuljettaja Lance Stroll testasi Suzukassa kolme vuotta vanhaa Williamsia ensin ennen Singaporen F1-kilpailua ja vielä myös sen jälkeen.

Alkuperäisenä suunnitelmana oli päästää myös Kubica testaamaan autoa Strollin viimeisen testipäivän jälkeen, mutta sen esti Strollin upporikas isä Lawrence Stroll.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Miljardööri Lawrence Strollin mielestä oli parempi ratkaisu, että kaksi Suzukassa ollutta testiautoa lähetetään ajoissa Austiniin, jossa nuori kanadalaiskuljettaja jatkaa yksityisiä testejään ennen lokakuun loppupuolella samalla radalla ajettavaa Yhdysvaltojen F1-kisaa.

Lawrence Stroll maksaa poikansa testiohjelman vuoden 2014 Williamseilla. Hän ei maksa siitä, että joku muu ajaisi niitä autoja.

Williams haluaisi yhä antaa Kubican ajaa yhtä vanhoista F1-autoistaan jossain päin Eurooppaa, mutta puolalaisen pitäisi kerätä rahoitus testiä varten.

Aiemmin tänä vuonna Kubica testasi kahdesti vanhaa Lotus-Renault’ta. Hän pääsi ajamaan Renault’n tämänvuotista F1-autoa Hungaroringin testeissä elokuun alussa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Renault on kuitenkin jo ilmoittanut, että Nico Hülkenbergin uusi tallikaveri ensi kaudella on Carlos Sainz.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt