Formula 1

Kimi Räikkönen paljasti asioiden tärkeysjärjestyksen elämässään

Julkaistu:

Formula 1
Jatkosopimuksen saaneen Kimi Räikkösen mielestä formula ykköset menee hänellä yhä kaiken muun edelle.
Suomen kansainvälisesti tunnetuin urheilija Kimi Räikkönen on onnellisesti naimisissa ja kahden lapsen isä. Formula ykköset menevät Räikkösellä kuitenkin edelleen kaiken muun edelle.

Näin Räikkönen itse sanoi viime viikonloppuna Belgian Span F1-varikolla verkkosivusto Motorsport-Totalin mukaan:

– Kilpa-autoilu tulee ensin. Sitten vasta kaikki muu.

– Ja niin kauan kuin kilpa-autoilu on hyvin tärkeä osa elämääni, järjestän muut asiat sen mukaan, Ferrari-tallin suomalaistähti jatkoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Räikkönen allekirjoitti vuoden jatkosopimuksen Ferrarin kanssa. Hän olisi halunnut juhlistaa sopimusta voittamalla eilen lempiradallaan Spassa – tai ainakin nousemalla palkintokorokkeelle.

Se ei onnistunut. Räikkönen kaasutti ruutulipulle neljäntenä. Hän kukisti viidenneksi sijoittuneen maanmiehensä Valtteri Bottaksen mutta hävisi kilpailun voittaneelle Lewis Hamiltonille, tallikaverilleen Sebastian Vettelille ja myös Daniel Ricciardolle.


Räikkönen uskoi, että hän olisi päässyt kärkikolmikkoon, jos ei olisi kisan alkuvaiheessa joutunut ajamaan varikolle kärsimään kymmenen sekunnin aikarangaistusta. Sen hän sai, koska ei hidastanut kaksinkertaisten keltaisten lippujen aikana. Keltaiset liput heiluivat Max Verstappenin jäätyä Kemmelin suoralla radan varteen teknisen vian takia.

Räikkönen ei ymmärtänyt kilpailun tuomariston päätöstä. Yksi tuomareista oli Mika Salo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Minun mielestäni se ei ollut reilu päätös, mutta tuomarien mielestä oli, Räikkönen sanoi.

– Verstappenin auto oli siinä suoralla jo puolittain aidan takana. Ei se ollut mitenkään vaarallista. Joskus tuntuu siltä, että he antavat täysin turhia rangaistuksia.

Salon mukaan Räikkönen rikkoi selvästi sääntöjä ja oli ainoa kuljettaja, joka ei hidastanut tuplakeltaisten lippujen alueella. Sitä Räikkösen oli vaikea uskoa.

Samanlainen rike toi Felipe Massalle lauantain harjoitusten jälkeen viiden lähtöruudun rangaistuksen.