Formula 1

F1-tallin mitta täyttyi – Belgiassa törmäilleelle kauhukaksikolle tyly määräys

Julkaistu:

formula 1
Sergio Perez ja Esteban Ocon saivat tallin johdon sapen kiehumaan Belgian GP:ssä.
Vaiherikkaan Belgian GP:n yksi ratkaisunpaikoista nähtiin kisan keskivaiheilla, kun Force Indian kaksikko Sergio Perez ja Esteban Ocon törmäsivät.

Ocon pyrki tallikaverinsa ohi, mutta Perez näytti kiilaavan Oconin eteen pakottaen hänet osumaan reunavalliin.

Törmäyksen tuloksena Oconin etusiipi irtosi, ja Perezin vasemman takarenkaan kumikin lensi vanteeltaan. Ocon kirosi tiimiradioon tallikaverinsa toimintaa rumin voimasanoin.

Kaksikko otti yhteen myös kilpailun avauskierroksella täysin samassa paikassa. Tuolloin vahingot jäivät mitättömiksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kilpailun jälkeen molemmat kuljettajat syyttivät yhteentörmäyksestä toisiaan.

– Hän riskeerasi henkeni ja vaaransi kaiken aivan tyhjän takia. Hän ei ajanut kuten ammattilainen, Ocon ilmoitti C Moren haastattelussa.

– Ensimmäisestä tilanteesta otan 100-prosenttisesti syyn itselleni. Toisessa tilanteessa Ocon oli optimistinen. Minä pidin vain oman ajolinjani, hänellä oli pitkä suora aikaa tehdä ratkaisunsa, Perez puolustautui.

Force Indialla oli selvä viesti kauhukaksikolleen. Tallin operatiivinen johtaja Otmar Szafnauer kommentoi, etteivät Perez ja Ocon enää saa kilpailla keskenään.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Olemme antaneet heidän kisata aina tähän asti. Jos he eivät osaa tehdä sitä tallille suotuisalla tavalla, sitten he eivät kilpaile enää keskenään, Szafnauer sanoi SkySportsille Motorsportin mukaan.

Ocon selviytyi Span radalla törmäyksestä huolimatta maaliin asti ollen yhdeksäs. Perez joutui keskeyttämään vain kaksi kierrosta ennen loppua.

– Olemme kertoneet, että jos Bakun kaltaisia tapaturmia sattuu vielä, kiellämme heiltä keskinäisen kilpailun Szafnauer totesi.

Bakussa kesäkuun lopussa kaksikko taisteli mahdollisesta noususta palkintopallille, kunnes he törmäsivät. Perezin kisa jäi kesken, Ocon oli lopulta kuudes.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt