Formula 1

F1-kuljettajan traaginen kuolema varjosti perhettä – myös vaimo koki karmean kohtalon: ”Matkalla on ollut paljon kyyneliä”

Julkaistu:

F1
Ronnie Petersonin tytär ei pysty vierailemaan vanhempiensa haudalla.
Kaikkien aikojen kovin ruotsalainen formulakuljettaja Ronnie Peterson on noussut jälleen puheenaiheeksi kotimaassaan. Hänestä kertova dokumentti Superswede tuli keskiviikkona elokuvateattereihin Ruotsissa.

Peterson loukkaantui Monzan F1-kilpailun lähdössä tapahtuneessa kymmenen auton kolarissa ja kuoli myöhemmin milanolaisessa sairaalassa sen jälkeen 11. syyskuuta 1978.

Lääkärit olivat ryhtyneet leikkaukseen, johon Peterson oli vielä liian heikko. Hän sai veritulpan keuhkoihin, eikä mitään ollut enää tehtävissä.

Petersonien perhetragedia sai vielä jatkoa 1980-luvulla.


Barbro Peterson ei koskaan päässyt kunnolla yli miehensä Ronnien kuolemasta. He olivat tavanneet diskossa Örebrossa 1969.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Barbro Petersonilla oli 1980-luvulla viitisen vuotta kestänyt suhde toisen F1-kuljettajan John Watsonin kanssa. Kun Keke Rosberg vuonna 1982 taisteli Las Vegasissa mestaruudesta Watsonia vastaan, pohjoisirlantilaisen tukena oli Petersonin leski.

Kun suhde Watsoniin päättyi, Barbro Petersonista tuli entistä yksinäisempi. Joulukuussa 1987 hänet löydettiin kuolleena kylpyammeestaan – vain 40-vuotiaana.

Kuolinsyy oli alkoholin ja rauhoittavien aineiden sekakäyttö.

Petersonien tytär Nina, joka on saanut nimensä Jochen Rindtin suomalaisen lesken Nina Rindtin mukaan, jäi orvoksi 12-vuotiaana. Nina, jonka sukunimi on nykyisin Kennedy, oli vain kaksivuotias, kun hänen isänsä kuoli.

– Tällä matkalla on ollut paljon kyyneliä, Nina Kennedy, 41, sanoi Expressenille.

Hän ei pysty vierailemaan isänsä ja äitinsä haudalla Örebrossa.

– Siitä tulee niin kammottava tunne. Ei se hyödytä enää mitään mennä sinne.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt