Formula 1

Entiset F1-tähdet saapuivat Suomeen tukemaan poikiaan – suomalainen Paavo ajaa Schumacherin tallissa

Julkaistu:

karting
Suomessa vierailevat Ralf Schumacher ja Juan Pablo Montoya tukevat poikiensa ajouraa.
Vielä vuonna 2004 Ralf Schumacher ja Juan Pablo Montoya ajoivat tallikavereina Williamsin F1-tiimissä.

Nyt 13 vuotta myöhemmin kaksikko on jälleen samalla varikolla. Tällä kertaa paikkana Alahärmä, koitoksena kartingin EM-osakilpailu ja ajamisen sijaan heidän roolinaan on auttaminen ja tukeminen.

Schumacher, 42, johtaa nykyisin suurta kartingtallia, jonka yhtenä kuljettajana on hänen 15-vuotias poikansa David. Montoya puolestaan seuraa läheltä 12-vuotiaan poikansa Sebastianin suorituksia.

– Uskon, että viikonloppuna nähdään kiinnostavia kisoja, sillä täällä on paljon lahjakkuuksia paikalla, Ralf Schumacher sanoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Schumacherilta kysyttiin, jännittääkö häntä poikansa kisojen seuraaminen.

– Se oli vielä paljon nykyistä jännittävämpää, kun David aloitti kilpailemisen. Nyt hän on ollut mukana jo pitkään, sillä hän kilpaili ensi kertaa 8-vuotiaana.

Schumacher sanoi rakastavansa kartingia ja nuorten lahjakkuuksien auttamista.

Yksi saksalaisen tallin kuskeista on suomalainen Paavo Tonteri, joka teki Schumacheriin vaikutuksen viime kauden tuloksillaan. Tonteri ylsi silloin mm. kartingin MM-kisoissa neljänneksi.

– Moottoriurheilu on hyvin kallista, joten toivon, että hän löytäisi sponsoreita päästääkseen eteenpäin. Hän todella ansaitsisi saada mahdollisuuden.

Schumacherin mukaan yhteen EM-osakilpailuun osallistuminen maksaa kuljettajalle noin 10 000 euroa. Kovat kulut ovat haaste myös mm. F4-sarjassa, johon Schumacherin poika on seuraavaksi siirtymässä.

Schumacherilta kysyttiin, uskooko hän poikansa yltävän tulevaisuudessa F1-sarjaan.

– Nyt ollaan kartingissa, ja tarkoitus on edetä askel kerrallaan.

Montoyan poika on ajourallaan vielä varhaisemmassa vaiheessa kuin David Schumacher. Sebastian Montoya ajaa EM-osakilpailuissa pääsääntöisesti itseään vanhempia kuskeja vastaan.

– Sebastian on yksi nuorimmista kuljettajista luokassaan. Olemme täällä opettelemassa.

– Hän tekee hyvää työtä ja kehittyy jokaisella harjoituskerralla. Olen tyytyväinen, Juan Pablo Montoya sanoi.

Montoya opettaa pojalleen ajamiseen liittyviä niksejä kädestä pitäen.

Yksi perjantain harjoituksista ajettiin Alahärmässä sadekelissä. Kun Montoyat palasivat radalta tallin omaan varikkotelttaan, isä nappasi kypärän Sebastianin kädestä ja näytti, miten märkä visiiri kannattaa kuivata.

Montoyan perhe asuu Miamissa. Yhä omaakin ajouraansa jatkava 41-vuotias isä kertoi pääsevänsä paikalle kolmeen poikansa Euroopassa ajettavaan kisaan tänä kesänä.

Montoya ei halunnut arvioida, millainen lahjakkuus hänen poikansa on ajamisessa ja voiko hän tulevaisuudessa yltää F1-sarjaan.

– Sitä on vaikea sanoa. Mutta hän tekee hyvää työtä ja oppii nopeasti. Aika näyttää. Kaikkein tärkeintä on, että hän nauttii ajamisesta.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt