Toni Vilander sai idean suomalaisjuniorien auttamisesta – Räikkönen, Bottas, Salo ja Häkkinen mukana jättilahjoituksessa! - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Toni Vilander sai idean suomalaisjuniorien auttamisesta – Räikkönen, Bottas, Salo ja Häkkinen mukana jättilahjoituksessa!

Suomalaisia kartingharrastajia hemmotellaan Suomen satavuotisjuhlavuoden kunniaksi.

21.7.2017 16:54

Tv-yhtiö CMoren F1-lähetysten asiantuntijana tunnettu Toni Vilander sai pari vuotta sitten idean. Oman ajouransa aikanaan kartingissa aloittanut Vilander halusi, että suomalaisille kartingkerhoille lahjoitettaisiin käyttöön autoja, jotta juniorien olisi helpompi aloittaa kartingin harrastaminen.

Vilanderin idean pohjalta Autourheilun kansallinen keskusjärjestö AKK:n aloitti Flying Finn 100 -projektin, jonka tavoitteena on lahjoittaa yhteensä sata autoa Suomen satavuotisjuhlavuoden aikana. Perjantaina Alahärmässä järjestetyssä autojen luovutusseremoniassa Vilander kertoi, että tähän mennessä lahjoittajilta ja yhteistyökumppaneilta kerätyillä varoilla pystytään hankkimaan noin 80 kartingautoa.

Lahjoittajien joukossa ovat AKK:n puheenjohtajan Juhani Pakarin mukaan suomalaisista F1-tähdistä Kimi Räikkönen, Valtteri Bottas, Mika Häkkinen ja Mika Salo. Heillä jokaisella on lahjoitettavien menopelien joukossa oma nimikkoautonsa. Merkittäviä tukijoita ovat myös mm. Kansainvälinen autoliitto FIA sekä Alahärmän kartingkeskuksen omistaja, teollisuusneuvos Jorma Lillbacka.

Kokonaisuudessaan kyse on autourheilussa poikkeuksellisesta ja yhteissummaltaan massiivisesta lahjoituksesta.

– Jos lasketaan, että on sata autoa ja 3000 euroa kappaleelta niin siinä on kyse kolmensadantuhannen kartingautoista, että kyllä se on merkittävä lahjoitus, Juhani Pakari sanoi.

Jean Todt perjantaina Alahärmän PowerParkissa.

Osa autoista on jo ollut käytössä kartingkerhoilla eri puolella Suomea. Niitä oli kuljetettu perjantaiksi Alahärmään Mika Salon nimeä kantavalle kartingradalle, jossa liki 40 kartingauton rivistöä oli paikalla ihastelemassa myös Kansainvälisen autoliiton puheenjohtaja Jean Todt.

– Tämä on ainutlaatuinen projekti, joka varmasti tuottaa myös tuloksia vuosien saatossa. Ihailen sitä, mitä suomalaiset ovat tehneet autourheilun hyväksi tällä projektilla, Todt sanoi.

– Tiedämme, että Suomi on paratiisi kilpakuljettajille. Tällä pienellä 5,5 miljoonan asukkaan kansalla on intohimoa moottoriurheiluun, ja se on mielestäni kiehtovaa, Todt sanoi.

Mika Salo Circuitilla ajetaan viikonloppuna kartingin EM-osakilpailu. Radalla nähdään yhteensä yli 200 kilpailijaa 47 eri maasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?