Formula 1

19-vuotias superlupaus dominoi F2-sarjaa – tätä monacolaista on huhuttu jopa Räikkösen paikalle

Julkaistu:

formulat
19-vuotias monacolainen Charles Leclerc on formuloiden superlupaus.
F2-sarjaa (entinen GP2) on alkukauden aikana dominoinut yksi kuljettaja. Charles Leclerc on ajanut tämän vuoden kaikissa aika-ajoissa paalupaikalle.

Perjantaina Leclerc, 19, ajoi Silverstonessa kauden kuudennen paalupaikan. Hän sivuaa nyt paaluputkellaan Stoffel Vandoornen ennätystä. Vandoorne otti kuusi perättäistä paalua GP2-sarjassa vuosien 2014 ja 2015 välillä.

Ferrarin alaisuudessa

Maineikkaan pikkuformulatalli Preman riveissä kilvaileva Leclerc on Ferrarin suojatti. Italian Eurosport väläytti hiljattain jo villiä spekulaatiota, jonka mukaan Leclerc saattaisi ajaa italialaistallissa formula ykkösiä jo ensi kaudella. Eurosportin mukaan Ferrarin pääjohtaja Sergio Marchionne pitää ajatuksesta.

On kuitenkin melko epätodennäköistä, että kokematon Leclerc saisi jo paikan Ferrarilta. Leclerc ja Ferrarin toinen suojatti Antonio Giovinazzi ovat varmasti vaihtoehtoja Haas-talliin, joka tekee läheistä yhteistyötä maranellolaisten kanssa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Monacon Grand Prix on formulasirkuksen tunnetuin kilpailu. Moni kuljettaja on asunut ja asuu ruhtinaskunnassa, mutta monacolaisia kuskeja ei juurikaan ole nähty ennen tulevaisuuden tähteä Leclerciä.

Olivier Beretta pääsi mukaan yhdeksään kisaan kaudella 1994. Louis Chiron ajoi 1950-luvulla 15 kisassa, joista saavutti yhden palkintopallisijan.

Menetti isänsä

Radalla Leclercin kausi on ollut yhtä juhlaa, mutta Azerbaidzhanin kisaviikonlopun alla hänen maailmansa tummui. Isä Herve kuoli vain 54-vuotiaana.

– Isä, rakastan sinua. Kiitos kaikesta. Kaipaamme sinua. Jules (Bianchi) on iloinen, kun saa tavata sinut taas. 1963–2017, Leclerc kirjoitti.

Leclerc omisti Bakun paalupaikan isälleen. Isän kuoleman jälkeen hänen autonsa takasiipeen lisättiin teksti Je t' aime papa – rakastan sinua, isä. Sama teksti on sittemmin lisätty myös Leclercin kypärään.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Hän teki kaiken minun eteeni. Olen hänen ansiostaan tänään paalupaikalla. Tämä on ollut hyvin tunteikas viikonloppu, Leclerc sanoi tuolloin tallinsa Preman verkkosivuilla.

Jules Bianchi kuoli kesällä 2015 vammoihin, jotka sai syksyn 2014 Japanin GP:ssä. Ranskalainen Bianchi oli Leclercin lapsuudenystävä. Myös Bianchi oli Ferrarin akatemiakuljettaja, josta povattiin supertähteä formula ykkösiin.

Kausi puolivälissä

Formula 2 -sarjassa ajetaan 11 kisaviikonloppua ja yhteensä 22 kisalähtöä. Vain Espanjan Jerezissä lokakuussa ajettava kisa on oma tapahtumansa, joka ei ole kytköksissä F1-sarjaan. Kausi huipentuu F1-kauden päätösviikonloppuna Abu Dhabissa marraskuun lopulla.

Jos tahti pysyy samanlaisena, Leclerc juhlii mestaruutta jo aiemmin. Viiden kisaviikonlopun ja kymmenen kisalähdön jälkeen Leclercillä on 151 pistettä, toisena sarjassa olevalla Oliver Rowlandilla 102. Silverstonessa ajetaan tänään lauantaina ja huomenna sunnuntaina.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt