Formula 1

Valtteri Bottas paljasti uutta tietoa kohutusta salamalähdöstään

Julkaistu:

Formula 1
Valtteri Bottas sai uskomattoman lähdön Itävallan gp:ssä ja ajoi uransa toiseen osakilpailuvoittoon. Suomalaiskuski myöntää, että lähtö oli riskipeliä.
Valtteri Bottaksen startti sunnuntain Itävallan gp:ssä oli niin täsmällinen, että muun muassa Ferrarin Sebastian Vettel syytti suomalaista varaslähdöstä.

– Sanoin, etten usko siihen, koska en usko siihen. Normaalisti kaikkien reaktioajat ovat noin 0,2 sekuntia. En usko, että kaikki muut olivat niin paljon Bottasta hitaampia tänään, Vettel sanoi lehdistötilaisuudessa.

Formula ykkösten tv-lähetyksessä Bottaksen reaktioajan väitettiin olleen 0,201 sekuntia. Kilpailun tuomaristo tutki suomalaisen lähdön, eikä tulkinnut sitä varaslähdöksi.

Suomalainen entinen F1-tähti Mika Salo oli Itävallan GP:n tuomaristossa kuskijäsenenä. F1-lähetyksessä väitetty 0,201 sekunnin reaktioaika ei pidä paikkaansa: Salo nimittäin kertoi Ilta-Sanomille, että Bottaksen auto liikkui siinä olevien sensoreiden mukaan kolme sekunnin tuhannesosaa ennen valojen sammumista. F1-sääntöjen mukaan startti ei ollut varaslähtö, koska säännöissä on 10 tuhannesosan toleranssi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Yhdestä ainoasta kamerasta näyttää siltä, että se olisi ollut varaslähtö. Se on Valtterin autossa oleva kamera, josta näyttää, että pyörät liikkuivat vähän ennen valojen sammumista, Salo totesi.

Bottas itse sanoi kilpailun jälkeen, että startti oli sääntöjen mukainen. Suomalaisvoittaja myönsi, että hän pelasi uhkapeliä reagoinnin ja aavistamisen välillä.

– Pääasia, että auton liikkuessa valot olivat pois päältä. Se oli yksi parhaista starteistani, Bottas sanoi Crash.netin mukaan.

– Se oli hieman riskipeliä, mutta lähdössä voi saavuttaa niin paljon, suomalaistähti sanoi.


Loistava startti siivitti Mercedeksen suomalaiskuljettajan F1-uran toiseen osakilpailuvoittoon. Bottas kertoi, että hän on oppinut arvioimaan aikaa, joka kuluu viimeisen punalampun syttymisestä valojen sammumiseen. Ajan pituus vaihtelee osakilpailujen välillä, mutta suomalaisen mukaan erot eivät ole suuria.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Sen hetken pystyy jotenkuten päättelemään, milloin valot sammuvat. Siinä tilanteessa pitää olla tarkkana, ja pelata uhkapeliä reaktioiden ja aavistuksen välillä.

– Joskus sitä saa loistavan lähdön, joskus taas myöhästyy. Niin kauan kuin reaktioaika pysyy positiivisen puolella, tilanteessa ei ole mitään hätää, Bottas sanoi.

Bottas nousi voitollaan vain 15 pisteen päähän tallitoveristaan Lewis Hamiltonista. MM-sarjaa johtava Sebastian Vettel on 35 pisteen päässä.

Juttua päivitetty klo 9:32. Korjattu ingressiä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt