Formula 1

F1-kuskin puheet suututtivat Red Bullin pomon – ”Hän vaikuttaa olevan hukassa”

Julkaistu:

F1
Carlos Sainzin puheet hermostuttivat Helmut Markon.
Carlos Sainz on viime kuukausien aikana puhunut julkisesti halustaan päästä eteenpäin Toro Rossolta. Red Bullin kakkostallissa kolmatta vuottaan ajava huippulupaus ei kuitenkaan ole mahtumassa Red Bullille, sillä Daniel Ricciardolla ja Max Verstappenilla on sopimukset ensi kaudesta.

Niin on myös Sainzilla, 22, joka on siitä huolimatta sanonut pitävänsä jatkoaan Toro Rossolla epätodennäköisenä. Red Bullin kuskiohjelman johtaja Helmut Marko hermostui Sainzin puheista.

– Minusta hän vaikuttaa olevan vähän hukassa. Sen näkee hänen ajamisestaan, hän on jo tehnyt hölmöjä virheitä, Marko tylytti Sky Sportsilla Autosportin mukaan.

Pistein 29–4 tallitoveriaan Daniil Kvjatia kurmuuttanut Sainz spinnasi Azerbaidzhanin F1-kisan alussa kaksi viikkoa sitten.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Marko huomautti Kvjatin voittaneen Sainzin kahdessa viime aika-ajossa ja sanoi odottavansa Sainzilta lojaaliutta energiajuomajättiä kohtaan.

– Hänen sopimuksensa on kristallinkirkas. Itävallassa on sanonta, että ”älä pure ruokkivaa kättä”. Minä ja herra Mateschitz (Dietrich, Red Bullin omistaja) autoimme hänet Toro Rossolle. Kukaan muu ei olisi antanut hänelle mahdollisuutta. Red Bull on rahoittanut koko hänen uransa.

Mediassa spekuloitiin jo viime vuonna, että Red Bull lainaisi tai kauppaisi Sainzin Renault’lle tai Ferrarille.

– Red Bull maksoi hänen kautensa Formula BMW:ssä, Formula Renault’ssa, Formula 3:ssa, GP3:ssa, Formula Renault 3.5:ssa ja kolme kautta F1:ssä. Miksi Red Bull antaisi hänet nyt kilpailijalle? Marko kysyi.


Itävaltalainen lisäsi, ettei esimerkiksi Ferrarilta ole kuulunut mitään kiinnostuksen merkkejä. Marko uskoo, että spekuloitu Ferrari-siirto on enemmänkin Sainzin isän, rallilegenda Carlos Sainz vanhemman haaveilua.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tapasin Ginon (Rosato) ja (Maurizio) Arrivabenen viime lauantaina, eikä kumpikaan heistä sanonut mitään kiinnostuksesta Sainzia kohtaan.


Yllä olevalla videolla on esittelyssä Itävallan F1-radan profiili.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt