Formula 1

Flavio Briatore hämmentää kulisseissa – viekö Fernando Alonso paikan suomalaiskuskilta?

Julkaistu:

F1
Flavio Briatore kauppaa Fernando Alonsoa Mercedekselle ja Ferrarille. Valtteri Bottas ja Kimi Räikkönen ovat uhattuina.
Formula ykkösten kautta 2017 on jäljellä vielä kaksitoista kisaa, mutta kulisseissa haetaan jo kiivaasti asetelmia ensi vuotta varten.

Yksi kuljettajamarkkinoiden kuumimmista nimistä on Fernando Alonso. Kaksinkertainen maailmanmestari ei ole peitellyt tyytymättömyyttään umpihitaan McLarenin leirissä.

35-vuotiaan Alonson sopimus päättyy tämän kauden jälkeen. Hän haluaa jatkaa uraansa tallissa, joka tarjoaa mahdollisuuden taistella maailmanmestaruudesta.

Alonson kiikarissa ovat Mercedes ja Ferrari, joista kummastakin saattaa vapautua paikka kauden jälkeen, sillä sekä Valtteri Bottaksen että Kimi Räikkösen sopimukset päättyvät syksyyn.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Espanjalaisen Alonson puolesta asioita näyttäisi järjestelevän hänen entinen managerinsa ja hyvä ystävänsä Flavio Briatore.

Vaikka Briatore ei ole toiminut virallisesti formula ykkösissä sitten vuosikymmenen vaihteen Singaporen kisan skandaalin, hänellä on yhä paljon vaikutusvaltaa.


Marca-lehden mukaan Briatore kävi Azerbaidzhanin gp:n yhteydessä keskusteluja sekä Renault- että Mercedes-tallien edustajien kanssa.

Briatore muun muassa kuvattiin yhdessä oluella Mercedeksen F1-tallin puheenjohtajan Niki Laudan ja tallipäällikkö Toto Wolffin kanssa. Käynnissä oli ainakin epävirallinen neuvottelu.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kun Flavion kanssa illallistaa, silloin puhutaan tietenkin Alonsosta, Wolff myönsi Marcan mukaan.

Alonso ajoi Ferrarilla 2010–2014 ja saavutti MM-sarjassa kolme kakkossijaa. Hän jätti tallin riitaisissa tunnelmissa, mutta Briatoren mukaan Alonso saattaa hyvinkin palata Ferrarille.

– Koskaan ei pidä sanoa ei koskaan. Alonso tuli Ferrarilla hyvin toimeen kaikkien kanssa. Hänellä oli riitaa vain Marco Mattiaccin kanssa, Briatore sanoi Marcalle.

Mattiacci sai lähteä Ferrarin tallipäällikön paikalta marraskuussa 2014. Hänet korvasi virkaa nykyisinkin hoitava Maurizio Arrivabene.


Briatore teki haastattelussa selväksi, että Alonson kiikarissa todella ovat Mercedes ja Ferrari.

– Formula ykkösissä on vain kaksi kilpailukykyistä tallia, jotka ajavat voitosta joka kisassa: Ferrari ja Mercedes.

– McLaren voi päästä takaisin huipulle vain jos se vaihtaa moottoritoimittajaa. Red Bull ja Force India voivat pärjätä yksittäisissä kisoissa, kuten Bakussa, Briatore sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt