Formula 1

Entiseltä formulapomolta armoton kommentti Fernando Alonsosta – ”Menetetty lahjakkuus”

Julkaistu:

Formula 1
Mercedeksen entisen tallipäällikön Nick Fryn mukaan Fernando Alonso voisi olla nelinkertainen maailmanmestari, jos hän olisi valinnut autokseen Mercedeksen.
Fernando Alonso on F1-sarjan kaksinkertainen maailmanmestari. Tällä hetkellä kokenut espanjalaiskuski ajaa McLarenin tallissa surkuhupaisan huonolla menestyksellä.

McLaren on kärsinyt koko kauden ongelmista, eivätkä tallin kuljettajat ole onnistuneet saalistamaan pistettäkään alkukauden kilpailuissa.

36-vuotias Alonso on sanonut haluavansa löytää ensi kaudeksi voittavan auton. Ainakaan näilllä näkymin McLaren ei pysty sitä espanjalaiskuljettajalle tarjoamaan.


Alonso voitti edellisen maailmanmestaruutensa Renaultilla vuonna 2006.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sen jälkeen Alonso ei ole onnistunut ajamaan maailmanmestariksi, vaikka espanjalainen sai ajaa muun muassa Ferrarin huippuautoa kausilla 2010–2014.

Mercedeksen entinen tallipäällikkö Nick Fry paaluttaa, että Alonso on tehnyt maailmanmestaruutensa jälkeen huonoja valintoja urallaan.

Fryn mukaan Alonson olisi kannattanut heikosti menneen kauden 2008 jälkeen valita tallikseen Mercedes, eikä jäädä Renaultille.

Honda tarjosi Alonsolle sopimusta vuonna 2008, juuri ennen kuin talli siirtyi Ross Brawnin omistukseen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jenson Button voitti seuraavalla kaudella kuljettajien maailmanmestaruuden Brawn GP-tallissa, jonka Mercedes osti kauden jälkeen.

– Fernando Alonson olisi pitänyt ajaa kaudella 2009 Brawn GP:llä. Jos hän olisi tehnyt niin, Alonso olisi nyt nelinkertainen maailmanmestari, Fry sanoi espanjalaisen Marcan mukaan.

Fry meni vielä pidemmälle sanoessaan että Alonso on menetetty lahjakkuus.

– Jos Alonso olisi tehnyt parempia valintoja, hänen uransa olisi ollut paljon menestyksekkäämpi. Nyt hän on yksi menetetyistä lahjakkuuksista, Fry latasi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt