Formula 1

Kokenut F1-insinööri: Hamilton on yhtä nopea kuin Senna – mutta yksi legendan ominaisuus häneltä puuttuu

Julkaistu:

Formula 1
Ayrton Sennan ja Lewis Hamiltonin kanssa työskennellyt Paddy Lowe vertasi kuljettajia toisiinsa Autosportin haastattelussa.
Paddy Lowe on työskennellyt F1-sarjassa vuodesta 1987. Nykyään Williams-tallissa oleva britti on uransa aikana ehtinyt paiskia hommia muiden muassa Ayrton Sennan ja Lewis Hamiltonin kanssa.

Lowe oli brassikuljettajan kanssa hetken töissä McLarenilla 1990-luvun alkupuolella. Hamiltonin kanssa Lowe oli yhteistyössä McLarenilla ja Mercedeksellä.

Hamilton voitti viikonloppuna ajetun Kanadan F1-kisan. Autosport pyysi kisaviikonlopun jälkeen Paddy Lowea arvioimaan, onko Hamilton hänen mielestään yhtä nopea kuin vuonna 1994 kuollut Senna oli aikanaan.

– Kyllä on. Siitä ei ole epäilystäkään, Lowe vastasi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hamilton säväytti Montrealissa myös lauantain aika-ajossa vietyään paalupaikan unelmakierroksensa ansiosta.

– Tietyt kuskit pystyvät välillä sellaista vaadittaessa ajamaan kierroksen, jonka jälkeen ajattelet: mistä ihmeestä tuo tuli, Lowe kuvasi.

– Lewis on yksi kuljettajista, joka pystyy tuollaisiin ja Ayrton oli myös sellainen.

”Senna oli armoton”

Lowen mukaan Hamilton ja Senna ovat kuitenkin persoonina erilaisia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Hamiltonia kritisoidaan monista asioista, mutta oikeasti hän on todellinen herrasmies ja reilu kilvanajaja. Kova mutta reilu.

Sennan lyöminen oli Lowen mukaan aikoinaan radalla todella vaikeaa.

– Hän oli armoton.


Hamiltonin Kanadassa saavuttama paalupaikka oli hänen F1-uransa 65:s. Hän nousi sen myötä kaikkien aikojen paalutilastossa jaetulle toiselle sijalle idolinsa Sennan rinnalle. Sennan perhe palkitsi britin Montrealissa lahjoittamalla hänelle brassilegendan aikoinaan käyttämän kypärän.

Hamilton taistelee tällä kaudella tiukasti maailmanmestaruudesta Ferrarin Sebastian Vettelin kanssa. Kanadan voitollaan Hamilton kavensi Vettelin johdon MM-sarjassa 12 pisteeseen. Saksalainen oli Kanadassa neljäs.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt