Formula 1

Ferrari-tallin toiminta pudotti Räikkösen kakkoseksi Monacon F1-kisassa

Julkaistu:

Formula 1
Sebastian Vettel ansaitsi voittonsa Monacossa, mutta Kimi Räikköselle laadittua taktiikkaa voidaan taas ihmetellä, kirjoittaa Ilta-Sanomien moottoriurheilutoimittaja Janne Aittoniemi.
Niinhän siinä Monacossa kävi, että Ferrari hoiteli tallin ykköskuskin Sebastian Vettelin kisan kärkeen taktisilla valinnoilla. Se ei tullut yllätyksenä.

Voidaan tietenkin kysyä, miksi Ferrari otti Kimi Räikkösen varikkokäynnille paljon ennen Vetteliä ja vieläpä huonolla hetkellä.

Kun Räikkönen palasi radalle, hän menetti aikaa hännillä ajaneiden Jenson Buttonin ja Pascal Wehrleinin takana. Se oli heikosti laskettu Ferrarilta. Jos Räikkösen autoon olisi vaihdettu kumit vasta kierrosta myöhemmin, hän ei olisi joutunut niin huonoon rakoon.

Samaan aikaan Vettel alkoi paukuttaa kovia kierrosaikoja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Räikkösen kisataktiikasta valittaminen on kuitenkin turhaa. Hänellä oli ennen varikkostoppiaan mahdollisuus ajaa niin kovaa, että Vettel olisi pudonnut kauemmas. Siihen Räikkönen ei pystynyt.

Vettel ajoi hienosti ja ansaitsi voiton. Nelinkertainen maailmanmestari tarkkaili ensin tilannetta, odotteli parin sekunnin päässä Räikkösestä ja hivuttautui sitten alle sekunnin päähän, kun suomalaiskuljettajan varikkokäynti alkoi olla lähellä.

Sen jälkeen Vettel alkoi takoa riittävän nopeita kierroksia. Oman varikkopysähdyksensä jälkeen saksalainen karkasi pettyneeltä Räikköseltä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt