Ferrari löysi vian Kimi Räikkösen autosta – iso remontti yöllä ennen aika-ajoja

Ferrari-talli löysi onneksi ajoissa vian Kimi Räikkösen autosta.

30.4.2017 10:07

Ferrarin insinöörit havaitsivat ennen aika-ajopäivää, että Kimi Räikkösen auton voimayksikössä oli jonkinlainen ongelma. Sen selvittäminen kesti kauan. Yllä olevalta videolta näet Sotshin rataesittelyn.

Ferrari joutui sen takia rikkomaan sääntöä, jonka mukaan tallien työntekijöillä ei ole lupaa olla varikkopilttuussa yön aikana. Kukaan ei saa olla varikkopilttuussa perjantain ja lauantain välisenä yönä kahdeksan tunnin aikana. Sinne pääsee vasta kolme tuntia ennen lauantain harjoitusten alkamista.

Tallit ovat kuitenkin saaneet kauden ajaksi kaksi poikkeuslupaa säännön rikkomiseen. Ferrari päätti Sotshissa käyttää niistä toisen. Niin teki myös Renault, jonka väkeä oli yöllä Jolyon Palmerin auton kimpussa.

Kauan kestäneen etsinnän jälkeen Ferrari-tallin työntekijät löysivät Räikkösen autosta viallisen sensorin. Ennen sitä heidän oli pitänyt purkaa lähes koko voimayksikkö.

Aika-ajoissa Räikkönen taisteli paalupaikasta, jonka vei lopulta Sebastian Vettel vain 0,059 sekunnin erolla suomalaiseen tallikaveriinsa.

Kauden neljäs F1-kilpailu alkaa Sotshin radalla kello 15.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?