Formula 1

Räikkönen ja Vettel kuittailivat italialaistoimittajalle: ”Olet todella hyvä löytämään negatiivista”

Julkaistu:

Formula 1
Italialaislehti La Gazzetta dello Sportin F1-toimittaja sai osakseen Ferrarin kuskien kettuilua.
Lauantai oli Ferrarille monin tavoin loistava päivä. Italialaistalli otti formula ykkösten Venäjän GP:n aika-ajoissa ensimmäisen paalupaikan sitten syyskuun 2015.

Saksalaiskuski Sebastian Vettel juhli ykkössijaa vain 0,059 sekunnin erolla Suomen Kimi Räikköseen. Mercedeksen suomalaiskuski Valtteri Bottas oli kolmas.

Ferrarin tallitiimi ja kannattajat olivat yhtä hymyä kisan jälkeen.

– Olemme tehneet paljon töitä. Teimme niin jo viime vuonna, mutta meillä ei ollut yhtä hyvää vauhtia. Tänä vuonna vauhti on hieman parantunut. Nyt meidän pitää nauttia siitä, että onnistumme. Henki on hyvä, ja haluamme pitää sen yllä jatkossakin, Vettel sanoi kilpailun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tämä oli fantastista tiimille.

Räikkönen sanoi olevansa hieman pettynyt niukkaan tappioon tallikaverilleen, mutta oli tyytyväinen siihen, miltä auto on Sotshissa tuntunut.

– Kisoja ja ratoja on vaikea verrata keskenään. Asiat, jotka toimivat yhdellä radalla eivät välttämättä toimi toisella. Yleisesti ottaen on ollut helpompaa ajaa. Mielestäni aloitimme täällä hyvin ja oikeista asioista, ja siitä on aina helpompaa jatkaa.

– Olen iloinen, että olen tehnyt joitain muutoksia ja kehittynyt. Ne ovat pieniä asioita, mutta niistä syntyy iso ero, Räikkönen kommentoi Ilta-Sanomille.


Lehdistötilaisuuden loppupuolella italialaislehti La Gazzetta dello Sportin toimittaja Andrea Cremonesi suuntasi Räikköselle ja Vettelille kysymyksen koskien Ferrarin autonosien kestävyyttä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Ainoa negatiivinen asia tässä viikonlopussa on, että teidän täytyy vaihtaa taas turboahdin, ja se on kolmas elementti. Nouseeko se asia jonkinlaiseen rooliin myöhemmässä vaiheessa kautta? Cremonesi tiedusteli.

– Olet todella hyvä löytämään meistä aina negatiivista, Räikkönen kuittasi.

– Kaikki ovat varmasti nyt erittäin onnellisia. Sinä olet ainoa italialainen maailmassa, joka löytää syyn olla negatiivinen. Sinun pitäisi hävetä, Vettel lisäsi pilke silmäkulmassa.

– Olen varma, että meillä menee hyvin sen kanssa. Osat ovat sitä varten, että niitä käytetään ja kierrätetään, Räikkönen vastasi itse kysymyksen.

Vettel jatkoi hassuttelulinjalla.

– Sinulla on loistavat mahdollisuudet saada Saksan passi. Saksalaiset löytävät yleensä syitä valittaa. Jos sinulla on vaikeuksia, kun palaat Italiaan, tervetuloa Saksaan.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt