Formula 1

Mielenkiintoinen F1-arvio: Se mikä ei sovi Kimi Räikköselle, sopii Ferrarille

Julkaistu:

Formula 1
Entinen F1-insinööri Gary Anderson pohti Ferrarin ja Kimi Räikkösen tilannetta.
Kimi Räikkönen sanoi viime viikonloppuna Shanghaissa, että hän kärsii hullun lailla Ferrarin aliohjautumisesta. Tallikaveri Sebastian Vettel on kuitenkin ollut tyytyväinen italialaistallin autoon.

– Räikkönen valitti, että Ferrarin aliohjautuminen on ongelma, kun hän todella yritti saada autosta kaiken irti aika-ajoissa. Jos sitä (aliohjautumista) on siellä, Vettelillä saattaa olla sellainen ajotyyli, että se peittää sen, entinen F1-insinööri Gary Anderson pohti Autosportin verkkosivuilla.

Se mikä ei sovi Räikköselle saattaa kuitenkin vaikuttaa merkittävästi siihen, että renkaat kestävät Ferrarissa paremmin kuin Mercedeksessä.

– Aliohjautuminen saattaa olla syy siihen, että Ferrari on pitkissä vedoissa vähän hellempi renkaille kuin Mercedes. Pieni aliohjautuminen suojelee takarenkaita, Anderson muistutti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jos Ferrarissa todella on aliohjautumisongelma, se vaikuttaa negatiivisesti myös Vettelin kierrosaikoihin, vaikka hän ei ajotyylinsä takia huomaisikaan sitä.

– Jos olisin sellaisessa tilanteessa, sinnittelisin toukokuussa ajettavaan Espanjan kilpailuun asti. Olen varma, että sinne useimmat tallit tuovat päivityspaketteja, Anderson kirjoitti.

Anderson on pitkän työuransa aikana suunnitellut F1-autoja useissa talleissa. Hän aloitti F1-työt jo vuonna 1973.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt