Spekulaatio Räikkösen tulevaisuudesta käy kuumana – italialaismedia listasi jo korvaajaehdokkaat - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Spekulaatio Räikkösen tulevaisuudesta käy kuumana – italialaismedia listasi jo korvaajaehdokkaat

Italiassa spekuloidaan Kimi Räikkösen korvaajalla.

Julkaistu: 11.4.2017 15:06

Italialaismedia Corriere Della Sera spekuloi nettisivuillaan jo Kimi Räikkösen mahdollista korvaajaa.

Kimi Räikkösen Formula 1 -kausi on alkanut mollivoittoisesti. Kauden ensimmäisessä kisassa Räikkönen oli neljäs ja viime viikonlopun Kiinan GP:ssä hän jäi viidenneksi.

Italialainen urheilulehti La Gazzetta dello Sport antoi kisaviikonlopun jälkeen Räikköselle arvosanan 5,5. Lehti kritisoi muun muassa suomalaisen ohitustaitoa ja uskoi Räikkösen ajan Ferrarilla olevan päättymässä.

Paljon suopeampi ei ollut Ferrarin pääjohtaja Sergio Marchionne, jonka mielestä näytti siltä, että Räikkösellä oli muuta ajateltavaa kisan aikana. Hän arveli, että tallipäällikkö Maurizio Arrivabenen ja suomalaiskuskin olisi syytä keskustella tilanteesta.

Nyt myös toinen italialaismedia, Corriere Della Sera, spekuloi Räikkösen tulevaisuudella. Tarkemmin sanottuna sillä, ettei tulevaisuutta ainakaan Ferrarilla ole.

Giovinazzi ei ole vielä vakuuttanut F1-kisoissaan.

Lehti pohtii nettisivuillaan Räikkösen mahdollisia korvaajia. Lehti nostaa esille Daniel Ricciardon,Max Verstappenin ja Antonio Giovinazzin nimet.

Lehden arviossa ykkösvaihtoehto Räikkösen jälkeiselle ajalle on Ricciardo. Artikkelissa nostetaan esiin, että australialaiskuljettajalla on italialaistaustaiset vanhemmat.

Yhteinen tausta Red Bullilla

Ricciardo ja Ferrarin saksalaiskuski Sebastian Vettel ajoivat samaan aikaan Red Bullilla vuonna 2014. Tallitoverusten kisa oli tuolloin kovaa, ja varsinkin alkukaudesta nuori Ricciardo oli Vetteliä vahvempi. Nelinkertainen maailmanmestari ei muistele tuota aikaa kovin lämmöllä.

Italialaislehden mukaan Ricciardo ja Vettel samassa tallipilttuussa ei olisikaan ideaali tilanne heidän menneisyytensä takia. Lehti ei myöskään poissulje Vettelin lähtöä tallista. Sitä pidetään arviossa epätodennäköisenä, varsinkin jos MM-sarjan kärjessä olevan Vettelin tulokset jatkuvat nähdynlaisina.

Ferrari saattaa tavoitella Daniel Ricciardoa.

Toinen vaihtoehto Räikkösen tilalle on Max Verstappen. Corriere osaa kertoa, että Ferrarin pääjohtaja Marchionne pitää Verstappenista. Nuoren hollantilaisen siirtymistä Red Bullilta pidetään tosin epätodennäköisenä, koska energiajuomajätti ei halua päästää irti kultakimpaleestaan.

Vaihto jo kesken kauden?

Jos Ferrari alkaisi ihan oikeasti harkita Räikkösestä luopumista jo kesken tämän kauden, korvaajaehdokkaita olisivat Giovinazzin lisäksi muun muassa Carlos Sainz, Sergio Perez ja Romain Grosjean.

Ferrarille helpointa olisi nostaa varakuljettaja Giovinazzi toiseksi kisakuljettajaksi. Hän mokasi kuitenkin pahasti Shanghaissa törmäiltyään Sauberilla aika-ajoissa ja myös kilpailussa.

Marchionnen tiedetään seuraavan tarkasti Giovinazzia. Tallin sisällä monet ovat kuitenkin sitä mieltä, ettei 23-vuotias italialainen ole vielä valmis Ferrarin kisakuljettajaksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?