Formula 1

Ferrarikuskit ovat vielä kavereita, mutta hyväksyykö Sebastian Vettel nopeamman Kimi Räikkösen?

rac

Julkaistu:

Formula 1
Ferrari lähtee F1-kauteen suurin odotuksin. Valtit ovat loistava testitalvi sekä nopeat kuljettajat, jotka ovat – ihme kyllä – kavereita keskenään.
– Niillä on hyvä etu siinä tiimissä, kun kummatkin kuljettajat vaan painostavat toista, mutta yrittävät tehdä yhdessä työtä parhaalla tavalla, Jyrki Järvilehto kommentoi Ferrarin kahta maailmanmestarikuljettajaa Sebastian Vetteliä ja Kimi Räikköstä.

– Sebastian on Kimin paras kaveri kaikista kuljettajista, formulatoimittaja Janne Aittoniemi kuittaa puheet tallikavereiden väleistä.

– Vettel on aina fanittanut Suomea ja suomalaisia – ja onhan sillä kesämökkikin täällä, entinen F1-ajaja Järvilehto tokaisee.

Formulakausi alkaa viikonloppuna Australian GP:llä. ISTV ennakoi tapahtumia F1-studiossa, jonka asiantuntijoita ovat 62 kertaa F1-kisaan startannut Järvilehto ja Ilta-Sanomien formulatoimittaja Aittoniemi.

Hyväksyykö Vettel nopeamman Räikkösen?

– Vettel on tosi tavallinen kaveri, se ei pelaa politiikkaa, eikä halua jauhaa mitään turhaa, Järvilehto sanoo.

Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kimi on ihan samanlainen: mennään autoon, kypärä päähän ja tehdään hyvät suoritukset. Sen jälkeen sanotaan, kiitos, hieno homma ja nyt nautitaan elämästä.

– Kimi ei ota stressiä, jos jää Vettelille kauden alussa, mutta Vettelille voi olla vaikea tilanne hyväksyä se, että Kimi on nopeampi, Aittoniemi arvioi.

”Ferrarille 5-6 voittoa”

F1-studion mukaan Räikkönen on elämänsä vedossa nyt, kun hänen MM-tittelistään on 10 vuotta. Uusi Ferrari ja uudet säännöt ovat kuin häntä varten tehdyt, joten kaudesta voit tulla suomalaisjuhlaa.

– Kimillä on hyvä fiilis päällä. Taustahommat on kunnossa, perhe voi hyvin ja hän viihtyy siinä (isän) roolissa oikein hyvin.

– Kimillä ei enää ole kauhean monta vuotta jäljellä tuota uraa, joten nyt kannatta nauttia, Järvilehto hehkuttelee.

– Räikkönen palaa vähintään voittokantaan, Aittoniemi arvioi.

Voittaja-auto kauden alussa ei riitä

Asiantuntijat uskovat, että Ferrari antaa kolme viime kautta ratoja hallinneelle Mercedekselle vastuksen. Riittääkö se mestaruuteen? Siitä saadaan viitteitä vasta alkukesällä, kun sirkus saapuu Eurooppaan.

– Ferrari ottaa kaudella 5-6 voittoa. Toivon, että jo Australiassa ensimmäisen, Järvilehto sanoo.

– Viittä GP-voittoa veikkaan minäkin. Viime kaudella se ei saanut yhtään. Mutta vaikka Ferrarilla olisi voittaja-auto kauden alussa, nähtäväksi jää, pystyykö se pitämään etunsa. Viime kaudella se ei pysynyt kehitystyössä mukana.
  • Yllä olevalla videolla ISTV:n F1-studio analysoi Ferrarin menestysmahdollisuudet ja kuljettajat. Studion asiantuntijoita ovat ex-kuljettaja Jyrki Järvilehto ja Ilta-Sanomien formulatoimittaja Janne Aittoniemi.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt