Formula 1

Hamilton löi tiskiin kovan paljastuksen tilanteesta Mercedes-tallissa

Julkaistu:

formula 1
Lewis Hamiltonin mukaan kaikki ei ole tallin sisällä hyvin.
Mercedes on voittanut kolme peräkkäistä F1:n maailmanmestaruutta – Lewis Hamilton kaksi ja Nico Rosberg yhden. Kaikesta huolimatta tilanne tallin sisällä ei ole terve.

Hamiltonin ja Rosbergin välit olivat pitkään huonot. Se ei ole tavatonta tallitoverien välillä F1:ssä. Sen sijaan huono yleinen ilmapiiri on, etenkin mestaritallista puhuttaessa.

Hamilton aiheutti pahennusta kauden päätöskilpailussa, kun hän hidasteli kisan kärjessä. Hän toivoi, että taktikoinnillaan auttaisi kilpakumppaneita ohittamaan Rosbergin. Jos Rosberg olisi pudonnut palkintopallilta ja Hamilton pitänyt kiinni ykkössijasta, hän olisi voittanut mestaruuden saksalaisen sijaan.

Tallipomo Toto Wolff tulistui kilpailun aikana Hamiltonille, ja brittikuski sai useaan otteeseen ohjeen ajaa kovempaa. Hän ei totellut. Hamiltonin mukaan kalabaliikki jatkuu yhä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Se oli yksi monesta epämiellyttävästä hetkestä kauden aikana. Kun näin, mitä kaikkea sanottiin kisan jälkeen, niin tunsin, että minua kohtaan osoitettiin melkoista epäkunnioitusta, Hamilton sanoi Daily Mailin mukaan.

Wolff kritisoi Hamiltonin aiheuttaneen kaaoksen taktiikallaan. Hamilton ei ilahtunut pomonsa julkisesta kritiikistä.

– Ei tuollaista odota ihmisiltä, jotka johtavat suurta määrää ihmisiä. Onko tilanne ratkennut? No ei ole, Hamilton pamautti.

Mailin mukaan Hamilton vältteli parhaansa mukaan katsekontaktia Wolffin kanssa kansainvälisen autourheiluliitto FIA:n kauden päätösgaalassa. Hän osallistui kuitenkin tallin päättäjäisjuhlaan.

Wolff on ehtinyt perua moitteensa Hamiltonille, mutta vahinko on kaikesta päätellen tapahtunut. Talli yrittää sovitella eripuraa ennen uuden kauden alkua.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt