Formula 1

Perhesyyt eivät painaneet? Mika Salolla teoria Nico Rosbergin lopettamisesta: ”Kukaan ei tajua sitä…”

Julkaistu:

Formula 1
Entinen F1-kuski Mika Salo sanoo ymmärtävänsä uransa lopettaneen Nico Rosbergin yllätysratkaisua.
Uusi F1-maailmanmestari Nico Rosberg hätkähdytti moottoriurheilumaailmaa paljastettuaan perjantaina, että ura on paketissa. Moinen uutispommi yllätti myös entisen F1-kuljettaja Mika Salon.

– Aika yllätyshän se on, ettei hän lähde puolustamaan maailmanmestaruutta. Mutta katsottuani hänen Facebook-videonsa ymmärrän, miten raskasta hänellä on ollut, Salo, 50, kommentoi IS:lle.

– Hänellä on tällä hetkellä varmaan aika tyhjä fiilis. Kunnioitan päätöstä.


Omalla urallaan 111 F1-osakilpailua kaasutellut Salo pitää Rosbergin lopettamispäätöstä yllättävänä etenkin siksi, että hän olisi uskonut 31-vuotiaalla maailmanmestarilla olleen vielä annettavaa kilparadoilla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Nico ei ole mikään vanha ja kaikki oli muutenkin hyvin. Hänellä on ollut kova taistelu käynnissä nämä kolme viimeisintä vuotta, ja nyt kun hän sai mitä halusi, niin se vain sitten riitti.

Taistelulla Salo viittaa Rosbergin rajuihin viime vuosien mestaruuskamppailuihin tallikaverinsa Lewis Hamiltonin kanssa. Salo uskookin Rosbergin tyhjentyneen takin olleen pääsyy uran päättymiselle – eivätkä esimerkiksi perhesyyt.

 

Hän poistuu paikalta kuninkaana.

Rosberg mainitsi Facebookissa julkaisemassaan tekstissä muun muassa, että hänen koko perheensä on joutunut uhraamaan valtavasti hänen uransa vuoksi. Lopettamisen myötä maailmanmestarilla on enemmän aikaa perheelleen.

– Jos olet kilpa-ajaja, niin ei siinä perheet ja muut paljon vaikuta, Salo hymähtää.

– Kyllä se (lopettamispäätöksen) syy on varmaan vain siinä, että Nicolla on nyt niin tyhjä olo Hamiltonin kanssa taistelun jälkeen. Ja kun hän nyt vihdoin sai mitä halusi – eli maailmanmestaruuden – niin hän päätti lopettaa. Sitä päätöstä pitää kunnioittaa, se on Nicon valinta.


Aikoinaan muun muassa Michael Schumacherin tallikaverina Ferrarilla säkenöinyt Salo kuvailee F1-maailmaa ”tosi raa’aksi” ja ”äärimmäisen raskaaksi.”

– Kukaan ei tajua sitä, miten rankkaa se on; miten pitkä kausi on ja mitä kaikkea siinä joutuu panostamaan, kun ei ole käytännössä yhtään lomaa. Se on henkisesti ihan superraskas juttu.

– Nicosta näki, miten raskasta hänelle oli hävitä pari vuotta Lewisille. Sen näki hänen elekielestään ja ihan kaikesta.

Salo huomauttaa, että ensi kaudesta olisi todennäköisesti tullut entistä haastavampi Rosbergille.

– Hamiltonin lyöminen on aina vaikeaa, ja ensi vuonna se olisi ollut vielä vaikeampaa. Lewis tulee varmasti nälkäisenä takaisin. Ei olisi ollut helppo paikka puolustaa mestaruutta.

– Tällä kaudella hän saavutti sen, mistä oli aina haaveillut, eikä hänellä enää ollut mitään saavutettavaa kuninkuusluokan maailmanmestaruuden jälkeen. Hän poistuu paikalta kuninkaana.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt