Formula 1

Aki Hintsan kuolema kosketti hänen lääkäriystäväänsä: ”Oli suuri järkytys”

Julkaistu:

1958-2016
Urheilulääkäri Harri Hakkarainen työskenteli Aki Hintsan kanssa 1990-luvulta lähtien.
Urheilulääkäri Aki Hintsa kuoli tiistaina. Hän oli kuollessaan 58-vuotias.

Harri Hakkarainen teki Hintsan kanssa yhteistyötä vuosikymmenten ajan. Pitkän uran urheilulääkärinä tehnyt Hakkarainen sai tiedon Hintsan kuolemasta tekstiviestillä kesken vastaanoton.

– Kyllä siinä potilastyö pysähtyi ja ajatus katkesi. Se oli niin suuri järkytys, enkä ole vielä toipunut siitä, Hakkarainen sanoi.

Hakkarainen ja Hintsa tekivät yhteistyötä 1990-luvulta lähtien. Hakkaraisen mukaan yhteistyö alkoi yleisurheilun parista ja jatkui myöhemmin formula 1 -kuvioissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Meillä oli pitkä yhteinen tarina. Välillä olimme eri teillä fyysisesti ajatellen, mutta samoilla ajatusten teillä jatkuvasti, Hakkarainen kuvaili.


Hakkarainen kertoi, mikä Hintsasta teki hänen mielestään erityisen.

– Hän oli työteliäs henkilö. Hän lähti siitä, että aina pitää löytää ratkaisu haasteeseen. Hän työskenteli myös lähetystyössä ja oli siellä ratkaisemassa isompia ongelmia.

– Hän oli kova tekemään töitä, tietynlainen työnarkomaanisuus paistoi hänestä. Siksi hän pystyi tekemään suomalaiselle urheilulääketieteen osaamiselle mainosta maailmalla.

Hintsa pyrki urheilijoita sekä yhtä lailla yritysjohtajia valmentaessaan ottamaan hyvinvoinnin huomioon kokonaisvaltaisesti.

– Hän oli edelläkävijä Suomessa ja jopa maailmassa, Hakkarainen sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt