Kollega nosti esiin Aki Hintsan uran mullistavimman saavutuksen – ”Siinä ei pyritty mihinkään yhteen juttuun” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Kollega nosti esiin Aki Hintsan uran mullistavimman saavutuksen – ”Siinä ei pyritty mihinkään yhteen juttuun”

Ortopedi Eero Hyvärinen (oik.) työskenteli paljon Aki Hintsan kanssa.

Julkaistu: 16.11.2016 12:47

Eero Hyvärinen muistelee kollegaansa lämmöllä.

Ortopedi Eero Hyvärinen teki tiistaina kuolleen urheilulääkärin Aki Hintsan kanssa paljon yhteistyötä.

– Aki oli poikkeuksellinen ihminen. Hänen karismaattinen esiintymisensä ja ihmisläheisyytensä olivat poikkeuksellisia. Hän otti ihmiset todella hyvin huomioon.

Hintsa tunnettiin erityisen hyvin formulamaailmassa, jossa hän auttoi läheisesti neljää maailmanmestaria: Mika Häkkistä, Kimi Räikköstä, Lewis Hamiltonia ja Sebastian Vetteliä.

– Hän sanoi, että F1 on maailman vaativin ja rankin urheilulaji, Hyvärinen muistelee.

Hintsa loi uutta

Hintsan keskeisimmäksi saavutukseksi Hyvärinen nostaa hänen F1-maailmaan tuomansa core-ajattelun.

Mallissaan Hintsa jakoi hyvinvoinnin kuuteen lohkoon: yleiseen terveyteen, biomekaniikkaan (eli kehon ja sen tukirakenteiden toiminta), palautumiseen, ravintoon, fyysiseen aktiivisuuteen ja henkiseen energiaan. Näistä koostuu ”menestyksen ympyrä”, jonka keskellä on ydin, ”core”.

Käytännössä ydin muodostui vastauksesta kolmeen kysymykseen: Tiedätkö, kuka olet? Tiedätkö, mitä haluat? Hallitsetko omaa elämääsi?

– Siinä ei pyritty mihinkään yhteen juttuun, jolla joku saadaan vähän nopeammaksi. Ne olivat vanhoja asioita, jotka hän onnistui yhdistämään uudeksi, toimivaksi kokonaisuudeksi.

Hyvärinen muistelee edesmennyttä kollegaansa ja ystävänsä lämmöllä.

– Yksi hienoimmista ihmisistä jonka olen elämäni aikana tuntenut. Sellainen kokonaisuus, jollaisia ei tähän maailmaan valitettavasti hirveän usein synny.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?