Aki Hintsa puhui taistelustaan syöpää vastaan IS:lle toukokuussa: ”Elämäni hirvein vuosi” - Formula 1 - Ilta-Sanomat

Aki Hintsa puhui taistelustaan syöpää vastaan IS:lle toukokuussa: ”Elämäni hirvein vuosi”

Aki Hintsa kuoli tiistaina. Kuva on marraskuulta 2015, jolloin Hintsa oli Abu Dhabissa seuraamassa F1-kilpailua.

Julkaistu: 16.11.2016 11:26

Tunnettu urheilulääkäri Aki Hintsa kuoli 58-vuotiaana.

Syöpää sairastanut Aki Hintsa kuoli tiistaina. Hän kärsi syövästä pitkään.

Toukokuussa Hintsa kertoi avoimesti taistelustaan syöpää vastaan Ilta-Sanomille. Tuolloin Hintsa sanoi puhelinhaastattelussa, että hän yrittää ottaa jokaisesta päivästä kaiken irti, vaikka käynnissä ovat raskaat syöpähoidot.

Hintsan vatsasta löytyi kesällä 2015 niin pahanlaatuinen kasvain, että sen piti ensidiagnoosien mukaan tappaa hänet jo sen vuoden aikana.

– Nyt näyttää tosi hyvältä. Olen erinomaisessa kunnossa. Treenaan joka päivä ja teen yrityksessä (Hintsa Performance) 30-prosenttista työviikkoa. Olen kiitollinen siitä, että jos tästä vielä mennään eteenpäin, niin jotain tästä on varmasti opittu. Kannattaa elää täyttä elämää, sillä sen mittaa ei voi tietää, Hintsa sanoi toukokuussa.

Hintsa oli ollut maaliskuussa leikkauspöydällä, eikä silloin ollut kyse pikkuoperaatiosta.

– Syöpäkasvainta poistettiin elimistöstäni yhteensä 13 tuntia. Nyt käyn läpi 28 kerran leikkauksen jälkeistä säde- ja sytostaattihoitojen yhdistelmää. Kahdeksan hoitokertaa on vielä jäljellä. Hommat ovat voiton puolella, Hintsa sanoi tuolloin.

Hintsa oli suurleikkauksen jälkeen toiveikas jatkosta.

– Elimistöstäni saatiin tiettävästi kaikki kasvain poistettua, mikä oli suuri ihme jo sinänsä. Mutta tämä on paha sairaus, joka ei helpolla nujerru.

Hintsa kertoi tuolloin suhtautuvansa tulevaisuuteen ja elämään positiivisesti sekä optimistisesti. Tuolloin oli ehtinyt kulua lähes vuosi ensimmäisestä diagnoosista.

– Todella raju vuosi, ihan hirveä vuosi elämästä. En toivo kellekään samanlaista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?